Διεθνή Επικαιρότητα Ροή Ειδήσεων

 Ουκρανία | Βολοντίμιρ Ζελένσκι: “Ευχαριστούμε τις ΗΠΑ για την σθεναρή υποστήριξή τους”

zelenskiy

O πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για την συγκρότηση αντιπολεμικού συνασπισμού.

Ο Ζελένσκι διαψεύδει φήμες ότι έχει εγκαταλείψει την Ουκρανία και διαβεβαιώνει ότι βρίσκεται στο Κίεβο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, αργότερα, σε ανάρτησή του στο Twitter, αναφέροντας τα θέματα που συζητήθηκαν με τον Τζον Μπάιντεν, ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο για την «σθεναρή υποστήριξη των ΗΠΑ».

«Η ενίσχυση των κυρώσεων, η συγκεκριμένη αμυντική βοήθεια και ένας αντιπολεμικός συνασπισμός συζητήθηκαν μόλις με τον Αμερικανό πρόεδρο. Ευχαριστούμε τις ΗΠΑ για την σθεναρή υποστήριξή τους» έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο Twitter.

Ζελένσκι: «Είμαστε όλοι στο Κίεβο»

Στο μεταξύ, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, διαψεύδοντας φήμες σύμφωνα με τις οποίες έχει φύγει στο εξωτερικό, διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται στο Κίεβο.

Ο Ζελένσκι συγκεκριμένα, σε βίντεο όπου εμφανίζεται μαζί με τους στενούς συνεργάτες του, έξω από το κτίριο της προεδρίας, είπε σήμερα Παρασκευή, ότι βρίσκεται στο Κίεβο για να «υπερασπιστεί» την Ουκρανία, παρά την προώθηση των Ρώσων στρατιωτών.

«Βρισκόμαστε όλοι εδώ, οι στρατιώτες μας είναι εδώ, οι πολίτες, η κοινωνία, είμαστε όλοι εδώ, για να υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία μας, το κράτος μας», είπε ο Ζελένσκι.

Δίπλα του εμφανίστηκαν ο πρωθυπουργός Ντένις Σμιγκάλ, ο προσωπάρχης του και ένας στενός σύμβουλός του.

Κρεμλίνο: «Χάθηκε» η επικοινωνία με το Κίεβο για τις συνομιλίες

Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, ότι η ουκρανική πλευρά απαντώντας στην πρόταση της Μόσχας να διεξαχθούν οι συνομιλίες στο Μινσκ, αντιπρότεινε ως τόπο διεξαγωγής των συνομιλιών την Βαρσοβία και εν συνεχεία χάθηκε η επικοινωνία.

«Έπειτα από μια σύντομη διακοπή οι Ουκρανοί δήλωσαν ότι θα επανεξετάσουν την πρόταση για το Μινσκ και ότι θέλουν τώρα να πάνε στην Βαρσοβία και μετά αποσύρθηκαν εντελώς από την επικοινωνία, κάνοντας παύση», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Το Κρεμλίνο θεωρεί εξαιρετικά επικίνδυνο, το ότι οι εθνικιστές αναπτύσσουν πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών σε μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, δήλωσε επίσης ο Πεσκόφ.

Πηγή

Related posts

Έκκληση για βοήθεια από ελληνίδα τραγουδίστρια που βρίσκεται στο Ισραήλ

Arcadia Spot GZ

Ισραήλ : Τρομερές και συνεχόμενες εκρήξεις στην Ασκελόν (vid)

Arcadia Spot GZ

Πριγκόζιν σε Πούτιν: “Δεν θα παραδοθούμε”

Arcadia Spot FG

Leave a Comment