Επικαιρότητα Περιφέρεια

Πανελλαδική συνάντηση χειριστών αλεξιπτώτου πλαγιάς στην Καλαμάτα

panelladiki-sinantisi-xeiriston-alexiptoton-kalamata

Πανελλαδική συνάντηση χειριστών αλεξιπτώτου πλαγιάς στην Καλαμάτα

Στη συνάντηση χειριστών αλεξιπτώτου πλαγιάς από διάφορα μέρη της Ελλάδας, που έλαβε χώρα τη Κυριακή 11 Οκτωβρίου στην πίστα απογείωσης των αλεξιπτώτων πλαγιάς, στην Άνω Βέργα, παρευρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος.

Κάθε χρόνο σχολές αλεξιπτώτου πλαγιάς επιλέγουν την Καλαμάτα για να κάνουν ασκήσεις χειρισμού επικίνδυνων καταστάσεων, καθώς η περιοχή στο όρος Καλάθι, στην Άνω Βέργα, προσφέρεται για ασκήσεις τέτοιου είδους, λόγω του μεγάλου υψόμετρου και την άμεση γειτνίαση με τη θάλασσα. Εκπαιδευτές και φίλοι του αθλήματος παρευρίσκονται κάθε χρόνο στην Καλαμάτα και προσφέρουν ένα εντυπωσιακό και μοναδικό θέαμα. Οι πιλότοι απογειώνονται από την Άνω Βέργα και προσγειώνονται στο τέρμα της οδού Ναυαρίνου, στην παραλία της Καλαμάτας.

Πτήσεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 9, 10 και 11 Οκτωβρίου, από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αγκαλιάζει αυτή την εντυπωσιακή δράση και την Αερολέσχη Καλαμάτας, η οποία στηρίζει κάθε χρόνο τέτοιες δραστηριότητες, και σκοπό έχει να συμπεριληφθούν στην ετήσια ατζέντα σημείων ενδιαφέροντος της περιοχής μας, έτσι ώστε να αναπτυχθεί το κομμάτι του αθλητικού τουρισμού  στη Μεσσηνία.

Στον πιο πάνω χώρο παρευρέθηκαν επίσης τη Κυριακή, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου και οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Καλαμάτας και Βέργας Παναγιώτης Λύρας και Γιώργος Κουρεντζής αντίστοιχα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Πάρκο Βουλωμένης | Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συνδρομητών

#omada_Arcadia_Spot*

Νότια Κυνουρία: Δωρεάν ιατρικός έλεγχος για τους πολίτες

#omada_Arcadia_Spot*

Τζιούμης | Υπερηφάνεια, συγκίνηση και δέος για τις φετινές εκδηλώσεις της Άλωσης (vid)

#omada_Arcadia_Spot*

Προσθέστε το σχόλιο σας