Επικαιρότητα Περιφέρεια

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Εν αναμονή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την ΣΔΙΤ απορριμμάτων

diaxeirisi-aporrimmaton-perifereia-peloponnisou

Δεν θα υπάρξει καμία κίνηση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ούτε και από την Περιφέρεια βεβαίως, πριν την έκδοση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με την ΣΔΙΤ για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στην Αθήνα, με τον υπουργό Κώστα Σκρέκα και τον γενικό γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Μανώλη Γραφάκο.

Όπως σημείωσε ο Π. Νίκας, “η Περιφέρεια σέβεται την διαδικασία και σε καμία περίπτωση δεν ζητεί υπουργική απόφαση για την έναρξη λειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας. Ανάλογα πράττει και το υπουργείο, το οποίο δεν πρόκειται να εκδόσει καμία σχετική απόφαση μέχρι να αποφανθεί το Ελεγκτικό Συνέδριο επί της ΣΔΙΤ απορριμμάτων”.

Στην συνάντηση, εξ άλλου, ο περιφερειάρχης συζήτησε και το θέμα των ΧΑΔΑ -νόμιμων, παράνομων, αποκατεστημένων αλλά επαναχρησιμοποιούμενων- προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία εκπόνησης μελέτης για την οριστική τους αποκατάσταση εν τω συνόλω. Οπως έκανε γνωστό ο Π. Νίκας, η Περιφέρεια θα αναλάβει την εκπόνηση της εν λόγω μελέτης, σε συνεργασία με τον ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου, ενώ η υλοποίηση των όσων προβλέπονται στην εν λόγω μελέτη θα γίνει με χρηματοδότηση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τέλος, στην ίδια συνάντηση έγινε συζήτηση για το θέμα του φυσικού αερίου και την επέκτασή του στην Καλαμάτα και την Σπάρτη, για το οποίο -όπως τονίστηκε -“βρισκόμαστε εν αναμονή των εξελίξεων στην ΔΕΔΑ”.

Related posts

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Τρίπολης Κώστα Τζιούμη για έργα ΒΒΑ και υποδομές

Arcadia Spot NG

Κώστας Μανδρώνης: «Αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά η κακοκαιρία στην Αρκαδία»

Arcadia Spot NG

Συνεδρίαση Περιφερειακής Επιτροπής Πελοποννήσου: Σημαντικές αποφάσεις για έργα και κοινωνικές δράσεις

Arcadia Spot NG

Leave a Comment