Top News Ελλάδα Επικαιρότητα

Πράσινο Κίνημα: Οργή για τη σύλληψη του 14χρονου μαθητή

sillipsi-anilikou-xalandri

Πράσινο Κίνημα: Οργή για τη σύλληψη του 14χρονου μαθητή…

Το Πράσινο Κίνημα καταγγέλλει τη σύλληψη του 14χρονου μαθητή από το Χαλάνδρι, την Πέμπτη μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και κρατείται από τότε στη ΓΑΔΑ. Σήμερα, στις 11 το πρωί θα απολογηθεί στον ανακριτή κατηγορούμενος για κακουργηματικές πράξεις!

Ο 14χρονος μαθητής είναι εκλεγμένο μέλος του 15μελούς του σχολείου του και με αυτή του την ιδιότητα εκπροσωπούσε το σχολείο του ως στο συλλαλητήριο των μαθητών την Πέμπτη 15/10 στο κέντρο της Αθήνας, όπου μαζί με χιλιάδες άλλους μαθητές που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο διεκδικεί 15 μαθητές ανά τάξη, μέτρα υγιεινής, προσωπικό καθαριότητας, διορισμούς εκπαιδευτικών.

Σύλληψη για κακούργημα..

Συνελήφθη για κακούργημα, εντελώς αναίτια, τη στιγμή που αποχωρούσε από κατάστημα εστίασης στην πλατεία Συντάγματος, και κρατείται επί τέσσερις ολόκληρες ημέρες, χωρίς να έχει δικαίωμα, ανήλικο παιδί, να επικοινωνήσει με την οικογένειά του!

Το Πράσινο Κίνημα συντάσσεται με την ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία” με επικεφαλής το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, κ. Άγγελου Νταβία. στην οποία αναφέρεται:

Κατηγορείται για κακουργηματικές πράξεις επειδή συμμετείχε στο μαθητικό συλλαλητήριο..

“Δεν έχει σημασία αν έχει ένας δημοκρατικός πολίτης εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη ή όχι όταν σύρεται ενώπιον του ανακριτή ένας 14χρονος μαθητής και μάλιστα εκλεγμένος στο 15μελές του σχολείου του, να απολογηθεί για κακουργηματικές πράξεις επειδή συμμετείχε στο μαθητικό συλλαλητήριο.
Δεν έχει σημασία ότι ακριβώς επειδή εμείς εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη, διατηρώντας το δικαίωμα να την κρίνουμε, όπως όλες τις εξουσίες, είμαστε βέβαιοι ότι αύριο το παιδί αυτό θα είναι σπίτι του απαλλαγμένο από τις κατηγορίες γιατί δεν περνάει από το μυαλό του ανθρώπου ότι μπορεί να συμβεί οτιδήποτε διαφορετικό.
Σημασία έχει ότι αυτό το παιδί – που είναι ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ, όλων μας εδώ στην πόλη του – χρησιμοποιήθηκε ήδη για να γίνει το παράδειγμα για τους συμμαθητές του που σηκώνουν κεφάλι και διεκδικούν, παραμένει κρατούμενο στην ΓΑΔΑ, έχει υποστεί όσα προβλέπονται για την σύλληψη φερόμενου κακούργου και αύριο θα πάει σιδεροδέσμιο στον ανακριτή.

“Νίκη κατά του φασισμού”

ΕΝΑ ΔΕΚΑΤΕΤΡΑΧΡΟΝΟ που έρχεται – λίγες μέρες μετά τη “νίκη κατά του φασισμού” να δείξει πόση απόσταση έχουμε να διανύσουμε ακόμα ως κοινωνία για να μιλάμε για τα δημοκρατικά κεκτημένα, της αντίθεσης, της συνάθροισης, της ανοχής, της πειθούς, του σεβασμού στον άνθρωπο και τα δικαιώματά του.

ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ κουράγιο

ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ κουράγιο και σου ευχόμαστε να μπορέσεις να βγεις από αυτή την περιπέτεια δυνατότερος και να συνεχίσεις την εκπαιδευτική και την αγωνιστική σου διαδρομή ώστε να γίνεις το αντίθετο παράδειγμα από αυτό για το οποίο σε χρησιμοποίησαν.
Συντασσόμαστε χωρίς καμία επιφύλαξη με τις ανακοινώσεις του δήμου και της Ένωσης Γονέων, καλούμε όσους μπορούν να είναι αύριο εκεί που οφείλουμε να είμαστε όλοι οι γονείς και αφήνουμε τους εμπνευστές αυτών των συλλήψεων ασχολίαστους καλώντας μόνο να σταθούν – αν το αντέχουν – απέναντι στον καθρέφτη τους.

Ο Δήμος αναλαμβάνει τα έξοδα της νομικής εκπροσώπησης…

Καλώ τον Δήμαρχο Χαλανδρίου να ανακοινώσει ΑΠΟΨΕ ότι ο δήμος αναλαμβάνει τα έξοδα της νομικής εκπροσώπησης του Β.Γ..
Δεν είναι ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΤΙΚΗ η πρόταση μου, δεν γνωρίζω καν αν η οικογένειά του έχει την ανάγκη ή όχι ή αν καν το αποδέχεται.
Είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ για να δοθεί έμπρακτα ΑΠΟΨΕ ΚΙ ΟΛΑΣ το μήνυμα ότι Η ΠΟΛΗ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ Β.Γ. δικό της παιδί και είναι ΚΑΘΟΛΙΚΑ πλάι του.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ.”

Related posts

Κλειστά τα σχολεία στη Νότια Κυνουρία

Arcadia Spot GZ

Απουσίες μαθητών λόγω COVID-19

Arcadia Spot GZ

ΕΟΔΥ: Με 12 μέτρα θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment