Επικαιρότητα Περιφέρεια

Πρεμιέρα για το “Το Αρχαιολογικό Εργο στην Πελοπόννησο”

nikas-3o-aepel

Συνιστά αναγκαιότητα αφ’ ενός η συνεργασία των Εφορειών Αρχαιοτήτων και του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και αφ’ ετέρου η σταθερότητα των απόψεων της αρχαιολογικής κοινότητας, με στόχο την καλύτερη προώθηση των έργων.

Τα παραπάνω επισήμανε -μεταξύ άλλων- ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών της τριήμερης διεθνούς επιστημονικής συνάντησης “Το Αρχαιολογικό Εργο στην Πελοπόννησο” (ΑΕΠΕΛ 3) που διοργανώνει το με έδρα την Καλαμάτα Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε την συνδρομή της Περιφέρειας στο αρχαιολογικό έργο, με την διάθεση δεκάδων εκατομμυρίων και τη συνεργασία που υπάρχει με το υπουργείο Πολιτισμού, τονίζοντας -μεταξύ άλλων- την εξαιρετική συμβολή του αρχαιολόγου Πέτρου Θέμελη στην ανάδειξη της Αρχαίας Μεσσήνης, όπως και το έργο της Ξένης Αραπογιάννη στην αποκάλυψη της Αρχαίας Θουρίας και παρατηρώντας ότι η Πελοπόννησος αποτελεί παγκοσμίως γνωστό χώρο και περιοχή με μέγιστο αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

“Χαιρετίζω την επιστημονική συνάντηση με αντικείμενο το αρχαιολογικό έργο στην Πελοπόννησο, όπου επιτελείται πράγματι σπουδαίο έργο από ελληνικές και ξένες αρχαιολογικές αποστολές” υπογράμμισε ο Π. Νίκας, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα των εργασιών είναι άμεσα συνδεδεμένα με την οικονομική ανάπτυξη.

ΑΕΠΕΛ 3
Η τρίτη διεθνής επιστημονική συνάντηση “Το Αρχαιολογικό Εργο στην Πελοπόννησο” (ΑΕΠΕΛ3) ξεκίνησε τις εργασίες της τη Τετάρτη 2 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί μεθαύριο Σάββατο 5 του μήνα.

Σκοπός της ΑΕΠΕΛ3 είναι η ενημέρωση σχετικά με την αρχαιολογική έρευνα των τελευταίων ετών στην Πελοπόννησο, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα και η παρουσίαση στους ειδικούς επιστήμονες και στο ευρύτερο κοινό των αποτελεσμάτων του ανασκαφικού και ερευνητικού έργου της τελευταίας τριετίας και συγκεκριμένα, α) του πρωτογενούς υλικού, όπως αυτό προκύπτει από πρόσφατες ανασκαφές και έρευνες πεδίου, β) των πορισμάτων από πρόσφατες ή τρέχουσες έρευνες και μελέτες σε παλαιότερο ή νεότερο υλικό και γ) των έργων ανάδειξης και διαχείρισης αρχαιολογικών συνόλων και χώρων.

Related posts

Τελετή Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Τρίπολη

Arcadia Spot NG

«Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027»: Ενημέρωση

Arcadia Spot NG

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ χρήσης πυρός. Επεκτείνεται το χρονικό όριο

Arcadia Spot NG

Leave a Comment