Επικαιρότητα Τοπικά Νέα

Προβλήματα του πρωτογενή και επιχειρηματικού τομέα στην συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ και Επιμελητηρίου Αρκαδίας

epimelitirio-arkadias-epixeiriseis-arkadias

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αρκαδίας αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της κοινωνίας σε αυτή τη δύσκολη εποχή που βιώνουμε συνεχίζει τις συναντήσεις της με φορείς της περιοχής και το διάλογο για την προώθηση προτάσεων ώστε να υπάρξει ανακούφιση από τη λύση των προβλημάτων του κόσμου.


Τη Δευτέρα , 21-9-2020, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισκεφθήκε το Επιμελητήριο Αρκαδίας και συνομίλησε με τον πρόεδρο του κ.Τρουπή και μέλη της Διοίκησης.

Επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο πρωτογενής τομέας της περιοχής και οι εμπορικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις.

Όπως είπε ο κ.Τρουπής όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα για πρώτη φορά συστάθηκε στο Επιμελητήριο τμήμα πρωτογενούς τομέα αλλά παρόλα αυτά υπάρχει τεράστια έλλειψη ενδιαφέοντος για τη λειτουργία του.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου εξέφρασε την άποψη πως θα υπάρξει βελτίωση της κατάστασης παρά τις υφιστάμενες συνθήκες που επικρατούν, αν και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε στη διαμαρτυρία όλου του εμποροβιομηχανικού κόσμου για τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε και στο ελλιπές master plan που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση για τη μεταλιγνιτική περίοδο της Μεγαλόπολης και τόνισε ότι το σταμάτημα της λειτουργίας των μονάδων της ΔΕΗ θα επιδεινώσει περαιτέρω το ήδη άσχημο οικονομικό κλίμα στο νομό Αρκαδίας και όχι μόνο.

Ο κ.Τρουπής συμφώνησε στις αδυναμίες που έχει το πρόγραμμα αυτό και υπήρξε ταύτιση απόψεων για τη  βελτίωση του.

Τέλος έγινε αναφορά στο ζήτημα του εορτασμού των 200 χρόνων από το 1821.Το επιμελητήριο εξέφρασε το παράπονο ότι δεν έχει συμπεριληφθεί σε κανέναν σχεδιασμό από τους αρμόδιους φορείς, ούτε από το Δήμο ούτε από την Περιφέρεια.

Το κλιμάκιο άκουσε με προσοχή όσα ειπώθηκαν και τους προβληματισμούς της Διοίκησης του Επιμελητηρίου παραθέτοντας και τους δικούς του αντίστοιχους προβληματισμούς αλλά και τις προτάσεις του, τις οποίες κατέθεσε και εγγράφως, για να μπορέσει η κοινωνία μας στο σύνολο της να βγει από το σκοτάδι που βυθίζεται συνεχώς εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκας Παναγιώτης: Συναντήσεις εργασίας του περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην Σπάρτη

#omada_Arcadia_Spot*

Αυστηρό ολικό Lockdown σε Σπάρτη και Αργολίδα

#omada_Arcadia_Spot*

Να αποσυρθεί άμεσα η απαράδεκτη απόφαση απαγόρευσης των συναθροίσεων!

#omada_Arcadia_Spot*

Προσθέστε το σχόλιο σας