Επικαιρότητα Περιφέρεια

Πύλος: Εορταστικές εκδηλώσεις για την ναυμαχία του Ναυαρίνου

naumaxia-nauarino-ekdiloseis-perifereia-peloponnisou

Πύλος: Εορταστικές εκδηλώσεις για την ναυμαχία του Ναυαρίνου…

Η 193η επέτειος της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου τιμάται στην Πύλο το διήμερο Δευτέρα και Τρίτη 19 και 20 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί κατά της πανδημίας, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Πρώτη Ημέρα εκδηλώσεων

Την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο ναό του Αγίου Αθανασίου και στο μνημείο των θανόντων έχει προγραμματιστεί τιμητική εκδήλωση για όσους έχασαν τη ζωή τους από θέρμες κατά την περίοδο 1828 -1832, στο πλαίσιο της οποίας θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση εθνικών ύμνων της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Γαλλίας.

Στη 1.40 το μεσημέρι θα γίνει μεταφορά των σημαιών των τεσσάρων χωρών, με πομπή από το Δημαρχείο της Πύλου στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, όπου θα ακολουθήσει η έπαρσή τους από τον δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, παρισταμένων των εκπροσώπων του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Γαλλίας και όλων των Αρχών της Μεσσηνίας.

Επιμνημόσυνη δέηση και Κατάθεση στεφάνων | Πύλος: Εορταστικές εκδηλώσεις για την ναυμαχία του Ναυαρίνου

Στις 2.15 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών στα μνημεία των πεσόντων. Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι των Πρεσβειών, του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Πύλου – Νέστορος θα μεταβούν με πλωτά μέσα στα νησιά Χελωνήσι, Σφακτηρία και Φανάρι, όπου βρίσκονται αντίστοιχα τα μνημεία των Βρετανών, Ρώσων και Γάλλων πεσόντων.

Δεύτερη Ημέρα Εκδηλώσεων

Την δεύτερη ημέρα, Τρίτη 20 Οκτωβρίου, στις 11.30  το πρωί θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Τριών Ναυάρχων, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση εθνικών ύμνων της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Γαλλίας. Στη συνέχεια θα γίνει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον φιλόλογο – συγγραφέα Αγγελο Λάππα. Στις 5 το απόγευμα θα γίνει υποστολή των σημαιών.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στις 8 το βράδυ της Τρίτης 20 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί τηλεοπτική προβολή επετειακού αφιερώματος για την Ναυμαχία του Ναυαρίνου σε τοπικά τηλεοπτικά μέσα, με την επιμέλεια της Οργανωτικής Επιτροπής Ναυαρινίων.

Related posts

Απαγόρευση Καύσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Arcadia Spot NG

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΡΟ: Live cooking σήμερα

Arcadia Spot KP

Nέες προσπάθειες απάτης – Επιτήδειοι παριστάνουν υπαλλήλους της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Arcadia Spot KP

Leave a Comment