Δήμος Μεγαλόπολης Επικαιρότητα

Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Μεγαλόπολης εν όψει της επερχόμενης κακοκαιρίας

politiki_prostasia-megalopoli

Από σήμερα Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, απογευματινές ώρες μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου εφιστούμε στους κατοίκους του Δήμου Μεγαλόπολης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς αναμένεται να επικρατήσουν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και στην περιοχή μας, σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα:

  1. Όσοι βρίσκεστε σε περιοχές που έχουν πλημμυρήσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς ή χείμαρρους, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους. 
  2. Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  3. Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

Η πολιτική προστασία του Δήμου Μεγαλόπολης, ενημερώνει τους πολίτες ότι βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έγιναν εργασίες καθαρισμού των φρεατίων. Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκε επανέλεγχος, και ό,που εντοπίστηκαν προβλήματα, καθαρίστηκαν εκ νέου. Μηχανήματα και χειριστές βρίσκονται σε ετοιμότητα, για να δράσουν όταν και ό,που χρειαστεί.  Υπάρχει συνεχής επικοινωνία και συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 

1. Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγαλόπολης – 2791022030

2. Αστυνομικό Τμήμα Μεγαλόπολης – 2791022222

3. Δήμος Μεγαλόπολης (Δημήτρης Σιέμπος – Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας) – 6987608509

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

11 κρούσματα στη Βόρεια Κυνουρία – Αύριο δωρεάν έλεγχοι σε Άστρος και Ξηροπήγαδο

#omada_Arcadia_Spot*

Η Επιτροπή Αγώνα για τη μονάδα στο Αθήναιο στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης

#omada_Arcadia_Spot*

TREE ΠΟΛΗ | Το παραμύθι ξεκινά – Χωριό των ξωτικών στο Πάρκο του Τρένου (pics)

#omada_Arcadia_Spot*

Προσθέστε το σχόλιο σας