Επικαιρότητα Περιφέρεια

Σήμερα η εκδήλωση με θέμα “Περιβαλλοντικό έγκλημα αποβλήτων: Δράσεις και καίρια ζητήματα στην Πελοπόννησο”

perivallontiko-zitima-stin-peloponniso

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα “Περιβαλλοντικό έγκλημα αποβλήτων: Δράσεις και καίρια ζητήματα στην Πελοπόννησο” διοργανώνεται σήμερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Πράσινο Ταμείο, στο πλαίσιο του έργου LIFE PROWhIBIT.

Η εκδήλωση, στην οποία από την πλευρά της Περιφέρειας θα παρίσταται ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς, είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί μεταξύ 10 το πρωί και 1.15 το μεσημέρι.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, ειδικότερα, “το περιβαλλοντικό έγκλημα αποβλήτων είναι μια πτυχή του περιβαλλοντικού εγκλήματος και αφορά στην παράνομη απόρριψη, διαχείριση και μεταφορά αποβλήτων. Η μη κατάλληλη διαχείριση των αποβλήτων μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ρύπανση του περιβάλλοντος (αέρας, έδαφος και ύδατα), με εξαιρετικά επιβλαβείς συνέπειες για την υγεία των ανθρώπων και των ζώων. Το περιβαλλοντικό έγκλημα μπορεί να είναι τόσο επικερδές όσο η διακίνηση ναρκωτικών”.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα μιλήσουν εκπρόσωποι από την

Γενική Διεύθυνση Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Πράσινο Ταμείο, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου, τον Δήμο Καλαμάτας και το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν την εκδήλωση θα πρέπει να εγγραφούν ΕΔΩ .

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο (δράσεις, στόχους και αποτελέσματα) αλλά και για το περιβαλλοντικό έγκλημα αποβλήτων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα https://stopwastecrime.gr/

Μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν τις προηγούμενες ανάλογες εκδηλώσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στις Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης και Δυτικής Ελλάδας, στο youtube (https://www.youtube.com/channel/UCdSmWwdP-DA_lAa2Dxl7EaQ).

Related posts

Κώστας Μανδρώνης: «Σημαντικά έργα αναβάθμισης και οδικής ασφάλειας»

Arcadia Spot NG

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2024»

Arcadia Spot NG

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων με τη στήριξη της Π. Πελοποννήσου

Arcadia Spot NG

Leave a Comment