Επικαιρότητα Υγεία

Σοκ προκαλούν οι αυξανόμενοι αιφνίδιοι θάνατοι στην χώρα μας

Θρήνος στην Αστυνομία: Πέθανε ο 31χρονος

Σοκ προκαλεί ο ολοένα και αυξανόμενος αριθμός αιφνίδιων θανάτων στην χώρα μας. Δεν είναι λίγες οι φορές που γίνεται γνωστό ότι άνθρωποι διαφόρων ηλικιών χάνουν ξαφνικά την ζωή τους.

Περιστατικά που έχουν γίνει γνωστά:

Ένα 36χρονος που εντοπίστηκε ξαφνικά νεκρός μες στο σπίτι του στην Κρήτη, είναι το πιο πρόσφατο γνωστό περιστατικό. Ο άτυχος άνδρας σωριάστηκε μέσα στο σπίτι του και τον βρήκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα με την αστυνομία να εχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας. Όλες οι πληροφορίες κάνουν λόγο για θάνατο από παθολογικά αίτια.

Στις 2 Φεβρουαρίου ο 22χρονος ποδοσφαιριστής Αλέξανδρος Λάμπι κατερρευσε μεσα στο γήπεδο και πεθανε ξαφνικά.

Τον Ιανουάριο είχαμε τουλάχιστον τέσσερις  διαφορετικές περιπτώσεις με αιφνίδιους θανάτους. Και σε αυτές τι περιπτώσεις οι άνθρωποι κατέρρευσαν ξαφνικά και έχασαν την ζωή τους

Πιο αναλυτικά:

Στις 5 Ιανουαρίου ένας νεαρός μόλις 18 ετών κατέρρευσε ενώ έπινε τον καφέ του μέσα στην καφετέρια. Ο νεαρός δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Ένας 18χρονος φοιτητής στην Καρδίτσα επίσης κατέρρευσε σε γνωστό καφέ της πόλης μετά από αδιαθεσία που ένιωσε. Συμφωνά με όλες τις ενδείξεις υπέστη καρδιακό επεισόδιο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε δεν τα κατάφερε.

Στις 15 Ιανουαρίου στο Ηράκλειο Κρήτης, ένας άνδρας 39 ετών κατέρρευσε μέσα στο καφενείο και πέθανε. Ξαφνικά ένιωσε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του. Αμέσως ο ιδιοκτήτης του καφενείου κάλεσε το ΕΚΑΒ. Παρα τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών για να τον επαναφέρουν στην ζωή ο άτυχος άνδρας δεν τα κατάφερε.

Στις 27 Ιανουαρίου ένας 62χρονος κατέρρευσε μέσα στο καφενείο του χωριού και πέθανε. Το περιστατικό συνέβη στο Καλό Χωριό του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη. Ο 62χρονος διεκομίσθη στο νοσοκομείο, οπου οι γιατροί διαπίστωσαν απλώς τον θάνατό του.


Όλα αυτά τα περιστατικά, έλαβαν χώρα μόλις μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Να σημείωσουμε πως υπάρχει μεγάλη αρθρογραφία και μελέτες. Σύμφωνα με τις οποίες τα προηγούμενα χρόνια οι «αιφνίδιοι θάνατοι» μόνο για την Αττική, ήταν 7 σε καθημερινή βάση!

Το τελευταίο έτος πάντως και στην διεθνή ειδησεογραφία βλέπουμε να γίνονται ειδικές αναφορές για αιφνίδιους θανάτους σε πολλές δυτικές χώρες.

Αιφνίδιοι θάνατοι στο εξωτερικό:

Τουλάχιστον 34 «αιφνίδιοι θάνατοι» καταγράφηκαν μέσα σε δύο μέρες στο Βανκούβερ του Καναδά στις 29 Ιουνίου, του περασμένου έτους.

Οι αρχές προσπάθησαν να τους συνδέσουν με το κύμα καύσωνα που έπληξε την χώρα την συγκεκριμένη περίοδο.


Κάθε περίπτωση φυσικά θα πρέπει να εξεταστεί ξεχωριστά.

Οι ηλικίες είναι διαφορετικές όμως έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Είναι κυρίως άνδρες. Με διαφορετική φυσική κατάσταση και διαφορετικές συνήθειες και ηλικίες.


Related posts

Ποιοι μαθητές θα πάρουν επίδομα 350 ευρώ

Arcadia Spot NG

Πώς να βάψετε εύκολα κόκκινα αυγά

Arcadia Spot NG

Δείτε τι ισχύει για τις αργίες του Πάσχα

Arcadia Spot NG

Leave a Comment