ΕπικαιρότηταΠεριφέρεια

Στο μέγιστο η ετοιμότητα σε όλη την χώρα λόγω καύσωνα και αυξημένου κινδύνου πυρκαγιών

kindynos-pyrkagias

Στην λήψη επιπρόσθετων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -και στο σύνολο, σχεδόν, των Περιφερειών της χώρας-, αλλά και σε άλλους στρατηγικής σημασίας φορείς, καλεί με κατεπείγον έγγραφό του γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, δεδομένης της κατάστασης που δημιουργεί το κύμα καύσωνα το οποίο πλήττει την Ελλάδα εδώ και μία εβδομάδα περίπου.

Η ενέργεια αυτή, σημειώνεται στο εν λόγω έγγραφο, “κρίνεται απαραίτητη όταν εκτιμάται ότι οι συνθήκες που προηγήθηκαν (παρατεταμένη ξηρασία, υψηλές θερμοκρασίες, κλπ), καθώς και αυτές που αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες ηµέρες είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση αριθμού πυρκαγιών που µπορεί να λάβουν µεγάλες διαστάσεις εφόσον ξεφύγουν από την αρχική προσβολή ή να αναπτύξουν ακραία συμπεριφορά µετά την εκδἠλωσή τους (κατηγορίες κινδύνου 4 ἡ και 5) και απαιτεί για τις επόμενες ηµέρες από τους επιχειρησιακά εμπλεκόμενους φορείς -σύµφωνα µετον σχεδιασμό τους- ιδιαίτερο προγραμματισμό προσωπικού και µέσων στο πλαίσιο της ετοιµότητάς τους, καθώς και την λήψη επιπλέον πρόσθετων µέτρων πρόληψης”.

Το εν λόγω έγγραφο μπορείτε να το δείτε εδώ.

Related posts

Visit Peloponnese – Open Call: Ανοιχτή Πρόσκληση Συμμετοχής στην IFTM Top Resa 2026

Arcadia Spot NG

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επενδύει 900.000 ευρώ σε δράσεις για την κοινωνική ένταξη παιδιών και οικογενειών

Arcadia Spot NG

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Περιφέρεια Πελοποννήσου την Τρίτη 25 Αυγούστου 2026

Arcadia Spot NG
Arcadia SPOT
Πολιτική Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.