Επικαιρότητα Περιφέρεια

Στο Σαϊνοπούλειο της Σπάρτης η πρώτη εκτός Μεσσηνίας παράσταση του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

kalamata-dance-festival

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και στο πλαίσιο της εξακτίνωσης -για πρώτη φορά- του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας σε πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρουσιάζεται στο Σαϊνοπούλειο αμφιθέατρο, στη Σπάρτη, σήμερα Δευτέρα 19 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ -με την υποστήριξη και του Γαλλικού Ινστιτούτου– η παράσταση Möbius, στο πλαίσιο του φετινού 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Η παράσταση Möbius της ομάδας ακροβατών και χορευτών Compagnie XY από τη Γαλλία, σε χορογραφία του Rachid Ouramdane, είναι μια πολυπρόσωπη παραγωγή που απευθύνεται σε κοινό όλων των ηλικιών και εντυπωσιάζει και τον πιο απαιτητικό θεατή.

Η γενική είσοδος είναι 10 ευρώ.

Πληροφορίες και κρατήσεις εισιτηρίων:

  • – Γραφείο Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος, Σπάρτη
  • –ticketmaster.gr
  • -τηλεφωνικό κέντρο για αγορές με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα: (+30) 210 8938111 (Σαββατοκύριακο 5 με 9 μ.μ.)
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Το Möbius γεννήθηκε από την επιθυμία της ομάδας να αψηφήσει τη βαρύτητα, να πετάξει στα ύψη και μαζί να περάσει από το άτομο στο σύνολο, στη μεγάλη εικόνα. Το έργο θέτει σε αμφισβήτηση, με εξαιρετικά ποιητικό τρόπο, τη σχέση μας με τον εαυτό μας, τους άλλους, την ομάδα, και την ικανότητά μας να συμβιώνουμε όλοι μαζί. Δεκαεννέα ακροβάτες, όλοι τους μοναδικοί, σχηματίζουν ανθρώπινες στήλες που ψηλώνουν συνεχώς, παραμορφώνονται, αναποδογυρίζουν, ενώνονται και διαλύονται σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Καθώς οι πρωταγωνιστές αναζητούν λύσεις για «ακραίες» καταστάσεις, αναδύεται μια συλλογική νοημοσύνη. Ταυτόχρονα, σε αυτόν τον εξαιρετικά φορτισμένο μικρόκοσμο της ανθρωπότητας, η σχέση μεταξύ ατόμου και ομάδας υφίσταται συνεχώς επαναδιαπραγμάτευση, υπενθυμίζοντάς μας ότι όλοι διαπραγματευόμαστε τη θέση μας στον κόσμο σε καθημερινή βάση.

Η ομάδα Compagnie XY περιγράφει τα ακροβατικά της ως ένα χώρο μετασχηματισμών, που ενεργοποιείται μέσα από την κίνηση, τη σύγκρουση και την επανάληψη. Οι χαρακτήρες τους μοιάζουν να αιωρούνται σε ένα χρονικό συνεχές, το οποίο διαστέλλεται και συστέλλεται με τον ρυθμό των σωμάτων που αλλάζουν σχήμα μπροστά στα μάτια του θεατή. Η ικανότητα του Rachid Ouramdane να διευθύνει μεγάλα σύνολα ωθεί τους ερμηνευτές της Compagnie XY να συνδυάσουν την ακροβατική δεινότητά τους με απροσδόκητα και συναισθηματικά φορτισμένα χορογραφικά μοτίβα.

Ακροβάτες: Abdeliazide Senhadji, Airelle Caen, Alejo Bianchi, Arnau Povedano, Andres Somoza, Antoine Thirion, Belar San Vincente, Florian Sontowski, Gwendal Beylier, Wilmer Marquez, Löric Fouchereau, Mathilde Jimenez, Mikis Matsakis, Oded Avinathan, Paula Wittib, Peter Freeman, Seppe Van Looveren, Tuk Frederiksen, Yamil Falvella

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Το ΥΠΠΟΑ αναγνώρισε ως επίσημο πιστοποιημένο Μουσείο το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας

#omada_Arcadia_Spot*

Πείτε ναι στο οικογενειακό τραπέζι!

#omada_Arcadia_Spot*

Μεγαλόπολη: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα | Θέματα

#omada_Arcadia_Spot*

Προσθέστε το σχόλιο σας