Επικαιρότητα Περιφέρεια

Συνάντηση του Περιφερειάρχη για τις εκδηλώσεις εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 στη Πελοπόννησο

sunanti-perifereiarxi-ekdiloseis-1821

Η εξέλιξη του σχεδιασμού για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον εορτασμό, τον επόμενο χρόνο, της 200ής επετείου από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 απασχόλησε συνάντηση που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε το μεσημέρι χθες Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, στην Τρίπολη.


Ο περιφερειάρχης, ειδικότερα, συναντήθηκε με την αρμόδια για τον εορτασμό εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Μαργαρίτα Σπυριδάκου, πρόεδρο της Επιτροπής που με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έχει συγκροτηθεί για τις εν λόγω εκδηλώσεις.

Συμμετείχαν επίσης στη συνάντηση, ο Λάκωνας Βασίλης Μηνακάκης -ο “Φιλίστωρ” της εφημερίδας “Καθημερινή”- οποίος έχει αναλάβει την επιμέλεια έκδοσης από την Περιφέρεια δύο πολύ σημαντικών ιστορικών έργων, ο καθηγητής Νεώτερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θανάσης Χρήστου, καθώς επίσης και η σκηνοθέτις Κλεώνη Φλέσσα με την οποία η Περιφέρεια θα συνεργαστεί για ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με τον Παπαφλέσσα.

“Η περιοχή της Πελοποννήσου σήκωσε το κύριο βάρος του Αγώνα και έχουμε συνείδηση του βάρους των υποχρεώσεων που αυτό συνεπάγεται. Εργαζόμαστε ώστε να παράγουμε εξόχως ποιοτικές εκδηλώσεις, ενώ η πορεία μας ως Περιφέρεια στο πλαίσιο των εορτασμών θα είναι αυτοδύναμη” τόνισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Στον προγραμματισμό περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, μια μεγάλου μήκους ταινία από τον Μανούσο Μανουσάκη, η φιλοτέχνηση 12 πινάκων με μορφές ηρώων του 1821, καθώς και η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια επισκέψεων σχολείων σε ιστορικές περιοχές, όταν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες και κριθεί ότι θα μπορέσουν να αρθούν τα μέτρα αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Απεργία: Εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται στις Πανελλήνιες

#omada_Arcadia_Spot*

Διακήρυξη δημοπρασίας εκμίσθωσης καταστήματος της Δημοτικής Αγοράς στην Πλατεία Βαλτετσίου

#omada_Arcadia_Spot*

Δράμα: Νεκρός αρνητής – Αρνήθηκε να πάρει αντιβίωση από τους γιατρούς

#omada_Arcadia_Spot*

Προσθέστε το σχόλιο σας