Επικαιρότητα Ροή Ειδήσεων

Συνάντηση ΜέΡΑ25 με το Προεδρείο της ΟΕΝΓΕ: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απαξιώνει συνειδητά το ΕΣΥ»

mera25-oenge

H κυβέρνηση Μητσοτάκη υποβαθμίζει συνειδητά το Εθνικό Σύστημα Υγείας προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων της υγείας, μη λογαριάζοντας ούτε καν την πρωτοφανή υγειονομική κρίση.

Αυτό είναι το επιμύθιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 7 Ιουλίου με αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ, της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, με βουλευτές και στελέχη του ΜέΡΑ25.

Από την Ομοσπονδία συμμετείχαν η Πρόεδρος, κ. Αφροδίτη Ρέτζιου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Παναγιώτης Παπανικολάου και το μέλος της ΕΓ της Ομοσπονδίας κ. Κωνσταντίνος Λιβαδάς. Από το ΜέΡΑ25 παραβρέθηκαν οι βουλεύτριες Αγγελική Αδαμοπούλου, Μαρία Απατζίδη και Φωτεινή Μπακαδήμα, ο Διευθυντής της ΚΟ Αλέξης Σμυρλής και ο Αναπληρωτής Συντονιστής του Τομέα Υγείας Σωτήρης Κουτίνος.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το νέο ΕΣΥ που σχεδιάζει ο κ. Μητσοτάκης, δηλαδή το κλείσιμο νοσοκομείων μέσω συγχωνεύσεων και την ντε φάκτο ιδιωτικοποίησή τους μέσω του σχήματος των ΣΔΙΤ, τη μη τήρηση των δεσμεύσεων του Πρωθυπουργού για την μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών και νοσηλευτών καθώς και την ένταξή τους στα ΒΑΕ και τέλος, το φιάσκο της υγειονομικής διαχείρισης της πανδημίας, όπου οι παλινωδίες της κυβέρνησης κλόνισαν την εμπιστοσύνη των πολιτών, οι οποίοι καλούνται, από την κυβέρνηση, να επιδείξουν ατομική ευθύνη…

Οι εκπρόσωποι του ΜέΡΑ25 εξέφρασαν την αμέριστη υποστήριξη του κόμματος στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών, σημειώνοντας πως το ΕΣΥ, η δημόσια υγεία, δέχεται σχεδιασμένη επίθεση από τα ολιγαρχικά συμφέροντα που θέλουν να βάλουν στο χέρι το πλέον ανελαστικό αγαθό, αυτό της υγείας.

Πρόκειται για μια επίθεση που ξεκίνησε μεθοδευμένα από την εποχή του 1ου Μνημονίου – όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας πολλά απ ’αυτά που βλέπουμε τώρα στα νοσοκομεία, όπως οι ΣΔΙΤ και η «αμισθί μαθητεία» των ειδικευόμενων, αποτελούν μνημονιακές δεσμεύσεις των κυβερνήσεων από το 2010 μέχρι και σήμερα – έχοντας ως μόνο στόχο την τεχνητή απαξίωση της δημόσιας υγείας και την πλήρη εμπορευματοποίησή της.

Τέλος, αναφορικά με την πανδημία, σημειώθηκε πως το ΜέΡΑ25 είχε εξαρχής αναλάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες για ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ένταξη τους στα ΒΑΕ και φυσικά για τη δημιουργία ενός δημόσιου δικτύου μαζικών τεστ για υγειονομικά σωστή επιδημιολογική επιτήρηση και στοχευμένες παρεμβάσεις από τη μεριά της Πολιτείας.

Related posts

Μεγάλες οι «ρωγμές» στο ΕΣΥ από τα απογευματινά χειρουργεία

ArcadiaSpot Team

Αυξάνονται οι αποζημιώσεις εφημεριών για τους γιατρούς του ΕΣΥ

Arcadia Spot GZ

Νέες διοικήσεις στα νοσομεία με βάση τα προσόντα

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment