Επικαιρότητα Περιφέρεια

Σύσκεψη για θέματα πολιτισμού υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου

nikas-themata-politismou

Σύσκεψη για τα θέματα πολιτισμού συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στη Τρίπολη.


Στο πλαίσιο της σύσκεψης, με τη συμμετοχή -μεταξύ άλλων- των αντιπεριφερειαρχών Παιδείας και Πολιτισμού Αθηνάς Κόρκα και Τουρισμού Αννας Καλογεροπούλου, υπηρεσιακών παραγόντων και συνεργατών, συζητήθηκε η οργάνωση της παρουσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην φετινή Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, με δύο περίπτερα, ένα εμβληματικό αφιερωμένο στα 200 χρόνια από το 1821 και ένα εμπορικό.

Οσον αφορά το εμβληματικό περίπτερο, αποφασίστηκε η συγκρότηση γνωμοδοτικής επιτροπής για το υλικό που τελικά θα παρουσιαστεί, ενώ για το εμπορικό θα υπάρξει συνάντηση του περιφερειάρχη με τα 5 Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εξ άλλου, στην ίδια συνεδρίαση συνοψίστηκαν οι δράσεις που υλοποιούνται ή έχουν ήδη γίνει, για τα 200 χρόνια, στις οποίες περιλαμβάνονται η συντήρηση μνημείων των ηρώων, η κατασκευή μνημείων, εκδόσεις, παραγωγή ντοκιμαντέρ και ταινιών κ.α.

Τέλος, αναφορικά με τις υπόλοιπες πολιτιστικές δράσεις, επαναβεβαιώθηκε η θέση ότι η Περιφέρεια στηρίζει δράσεις με εξωστρέφεια και διεθνές ενδιαφέρον και άλλες που έχουν ήδη καταξιωθεί στην πορεία του χρόνου, ενώ ενισχύει παράλληλα και την ενδοπεριφερειακή κινητικότητα των εν λόγω δράσεων.

Related posts

Ομιλία και σημεία ομιλίας υποψήφιου Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού | Παρουσίαση υποψηφίων και προγράμματος του συνδυασμού “Η Πελοπόννησος Μπροστά”

ArcadiaSpot Team

Πέτρος Τατούλης από Κορινθία: Ισχυρή και ανεξάρτητη η Νέα Πελοπόννησος της επόμενης ημέρας

ArcadiaSpot Team

Αποτελέσματα δημοσκόπησης Περιφέρεια Πελοποννήσου (17/9/2023-23/9/2023)

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment