Επικαιρότητα Περιφέρεια

Σύσκεψη για το νέο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027 υπό τον περιφερειάρχη Π. Νίκα

pep-peloponnisou

Σύσκεψη για το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2021 – 2027 της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο διαμορφώνεται σε 388.165.465 ευρώ, συγκάλεσε στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας χθες Πέμπτη 21 Ιανουαρίου.

Στη χθεσινή σύσκεψη, εν όψει της προγραμματισμένης για αύριο Παρασκευή τηλεδιάσκεψης που θα γίνει με τις διαχειριστικές αρχές, διατυπώθηκαν επισημάνσεις όσον αφορά τις κατανομές και τις δυνατότητες για μετατροπή ορισμένων από αυτές.

Ας σημειωθεί ότι στο νέο ΕΣΠΑ εξασφαλίζονται για το Ε.Π. της Περιφέρειας Πελοποννήσου πάνω από 100.000.000 ευρώ περισσότερα από τον προϋπολογισμό του προηγούμενου προγράμματος, στον οποίον για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είχαν εγκριθεί περί τα 284.000.000 ευρώ.

Από σήμερα ξεκινά επίσημα η δημόσια διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ, δήλωσε ο περιφερειάρχης ο οποίος πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης με τις διαχειριστικές αρχές η Περιφέρεια θα ζητήσει “αναγκαίες, κατά την άποψή μας, μετατροπές στην κατανομή των πόρων”, διευκρινίζοντας ότι θα προταθεί εκ μέρους του να διατεθούν περισσότερες πιστώσεις, αφ’ ενός στον άξονα που αφορά τις μεταφορικές υποδομές και αφ’ ετέρου στον άξονα που αναφέρεται στην χωρική ανάπτυξη (ΟΧΕ, ΤΑΠ ΤοΚ, ΒΑΑ).

Μπορείτε να δείτε εδώ την κατανομή του ΠΕΠ Πελοποννήσου για την περίοδο 2021 – 2027, συγκριτικά με αυτή της προηγούμενης περιόδου, την οποία προτείνει η Εθνική Αρχή Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων:

neoespaneo-ΠΙΝΑΚΑΣ-1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Προσλήψεις δικηγόρων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

#omada_Arcadia_Spot*

Συνελήφθησαν λωποδύτες στην Αργολίδα: Εμπορεύονταν κινητά και έστελναν κουτάκια χυμών

#omada_Arcadia_Spot*

Ο Κώστας Βλάσης συνάντησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

#omada_Arcadia_Spot*

Προσθέστε το σχόλιο σας