Επικαιρότητα Περιφέρεια

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για τα Κέντρα δια βίου μάθησης

kdvm-voreia-kinouria-aitiseis

Το επόμενο δεκαπενθήμερο θα υποβληθούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου δύο αιτήσεις για ισάριθμα Κέντρα δια βίου μάθησης.

Αυτό αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, στη σχετική σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τη Τρίτη 30 Νοεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Ειδικότερα, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα υποβληθεί η πρώτη αίτηση την ερχόμενη εβδομάδα για τη Μεσσηνία, όπου υπάρχουν έτοιμες πιστοποιημένες υποδομές, και η δεύτερη την μεθεπόμενη εβδομάδα για τις υπόλοιπες 4 Περιφερειακές Ενότητες

Η άδεια θα εκδοθεί στο όνομα της Περιφέρειας η οποία θα έχει την εποπτεία, ενώ η λειτουργία των Κέντρων ως προς την δομή των 4 Π.Ε θα γίνει μέσω του “Μοριάς” Α.Ε. – ΑΟΤΑ, ενώ της δομής στη Μεσσηνία μέσω προγραμματικής σύμβασης του εν λόγω φορέα με την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας.

“Πέρα από την βελτίωση της ποιότητας ζωής, τα Κέντρα δια βίου μάθησης θα απαντήσουν σε πραγματικά προβλήματα διαφόρων κοινωνικών ομάδων, μεταξύ των οποίων και οι συνταξιούχοι, έτσι ώστε να μην περιθωριοποιούνται. Μέσω των εν λόγω Κέντρων θα παρέχεται βοήθεια σε κόσμο που δραστηριοποιείται οικονομικά σε συγκεκριμένους τομείς” δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Related posts

Κώστας Μανδρώνης: «Σημαντικά έργα αναβάθμισης και οδικής ασφάλειας»

Arcadia Spot NG

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2024»

Arcadia Spot NG

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων με τη στήριξη της Π. Πελοποννήσου

Arcadia Spot NG

Leave a Comment