Επικαιρότητα Περιφέρεια

Θέματα του Δήμου Μεσσήνης στη συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον δήμαρχο Γ. Αθανασόπουλο

nikas-athanasopoulos-messini

Θέματα του Δήμου Μεσσήνης στη συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον δήμαρχο Γ. Αθανασόπουλο

O δρόμος Τζάνε – Καλαμάκι

O δρόμος Τζάνε – Καλαμάκι θα είναι ένα από τα ζητήματα που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας θα συζητήσει κατά τη συνάντηση που θα έχει στην Αθήνα αύριο Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι, με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Το θέμα αυτό συζήτησε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης και στη συνάντηση που είχε στην Τρίπολη, τη Δευτέρα 28 του μήνα, με τον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο.

“Ενημέρωσα τον δήμαρχο για την πορεία του έργου, το οποίο δείχνει τις κακοδαιμονίες του ελληνικού δημοσίου, με το κόστος να έχει προκύψει διπλάσιο του αρχικά προϋπολογισθέντος” δήλωσε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι στη συνάντησή του, αύριο Τετάρτη με την υπουργό Πολιτισμού θα συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα, “προκειμένου να δοθεί η τελική λύση για την διάβαση του δρόμου από την περιοχή των αρχαιοτήτων”.

Αρχαιολογική έρευνα στην Αρχαία Μεσσήνη

Ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, αναφέρθηκε και στην χρηματοδότηση των 300.000 ευρώ για την αρχαιολογική έρευνα στην Αρχαία Μεσσήνη και πρόσθεσε ότι εξέφρασε στον Γ. Αθανασόπουλο θετική προαίρεση αναφορικά με το ενδεχόμενο σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας, Δήμου Μεσσήνης και υπουργείου Πολιτισμού με αντικείμενο την εκπόνηση μελέτης για νέο Μουσείο στην Αρχαία Μεσσήνη, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό θα πρέπει να τεθεί στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ 2021 – 2027, η οποία αρχίζει πολύ σύντομα. Ο Π. Νίκας σημείωσε ότι στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 προέχει το Μουσείο της Χώρας.

Δρόμος Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη

Στην ίδια συνάντηση επισημάνθηκε επίσης η ένταξη στο ΕΣΠΑ με 19.500.000 ευρώ του δρόμου Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη, προσθέτοντας παράλληλα ότι στο νέο ΕΣΠΑ προγραμματίζεται η ένταξη μελέτης για τον νέο οδικό άξονα  Αρφαρά – Λάμπαινα, που θα συνδέει ουσιαστικά την Αρχαία Μεσσήνη με τον αυτοκινητόδρομο. Αναφέρθηκε, επίσης, ο περιφερειάρχης και στο προϋπολογισμού 8.670.000 ευρώ έργο βελτίωσης της 7ης επαρχιακής οδού, στα τμήματα Μεσσήνη – Εύα και Εύα – Λάμπαινα.

Αντιδιαβρωτική προστασία της Αίπειας

Κατά την διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε επίσης, η υλοποίηση της αντιδιαβρωτικής προστασίας της Αίπειας, καθώς και η εξελισσόμενη εργολαβία βελτίωσης της 3ης επαρχιακής οδού, αλλά και η χρηματοδότηση με 500.000 ευρώ, μέσω του ΠΑΑ (Πρόγραµµα Αγροτικής Ανάπτυξης) 2014 – 2020, έργων αγροτικής οδοποιίας.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ακόμα ότι η μελέτη διασύνδεσης των Δήμων Καλαμάτας – Μεσσήνης θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ, ενώ αναφερόμενος στην μελέτη για την μείωση των γεωπεριβαλλοντικών κινδύνων στην περιοχή του Πολυλίμνιου -με δαπάνη που εκτιμάται περί τα 700.000 ευρώ- ανέφερε ότι το κόστος προτίθεται να καλύψει η Περιφέρεια.

Τέλος, στη συνάντηση του περιφερειάρχη με τον δήμαρχο Μεσσήνης, έγινε αναφορά στην μελέτη για την κατασκευή υδατοδεξαμενής στην περιοχή Τρικόρφου, με σκοπό την ενίσχυση της εγγειοβελτιωτικής υποδομής της εν λόγω περιοχής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Μητσοτάκης συνάντησε τον Ιερώνυμο στο Μέγαρο Μαξίμου

#omada_Arcadia_Spot*

Οικονομική στήριξη από το Υπουργείο για την καστανοκαλλιέργεια ζητά ο Γ. Καμπύλης

#omada_Arcadia_Spot*

Προειδοποίηση από την Μητρόπολη Μαντινείας για την δράση της αίρεσης Πεντηκοστιανών στη Τρίπολη

#omada_Arcadia_Spot*

Προσθέστε το σχόλιο σας