Top News Επικαιρότητα Τοπικά Νέα

Θλιβερή και προσβλητική η στάση Νίκα σχετικά με το ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας»

nikas-pop-elia-kalamatas

Θλιβερή, απογοητευτική και προσβλητική η πολιτική στάση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Παναγιώτη Νίκα στη χθεσινή σύσκεψη-παρωδία που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα σχετικά με το ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας».

Η πολύ σημαντική, κατά τα λοιπά, συνάντηση που χαρακτηρίστηκε …άτυπη(!), παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Σπήλιου Λιβανού κα του Υφυπουργού του ΥπΑΑΤ κ.Ιωάννη Οικονόμου είχε ως αποτέλεσμα το «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» για το ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας».


Ο κ.Νίκας όπως ο ίδιος αναφέρει σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας, παρουσίασε στον Υπουργό την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, κάνοντας και γενική πολιτική για την Χώρα(!) σε σχέση στον πρωτογενή τομέα!!!


Προκαλώντας προκλητικά τους ελαιοπαραγωγούς, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ένωση Μεσσηνίας», τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Νηλέας», τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Στέρνας», τον Σύλλογο Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων ΠΟΠ (ΣΥΜΕΠΟΠ) και όλους όσους αγωνιούν για το κατρακύλισμα της τιμής της ναυαρχίδας των προϊόντων της Πελοποννήσου, στη συγκεκριμένη ανάρτηση του, ως πολιτικάντης του παλιού καιρού είπε για ακόμα μια φορά
ΨΕΜΑΤΑ για όσα διαδραματίστηκαν στο Υπουργείο, αφήνοντας δήθεν ελπίδες ότι θα βρεθεί λύση!!!


Ο κ.Νίκας σκόπιμα απέκρυψε την ΑΛΗΘΕΙΑ δηλαδή ότι οι εκπρόσωποι του Υπουργείου δήλωσαν ξεκάθαρα ότι είναι ΥΠΕΡ της Απόφασης Αποστόλου, φτάνοντας στην αδιανόητα προκλητική πράξη να προσκαλέσουν και την «ΠΕΜΕΤΕ» στη συγκεκριμένη συνάντηση και ότι θα παρευρεθούν στο ΣτΕ ως ΑΝΤΙΔΙΚΟΙ με τους φορείς της Μεσσηνίας.


Αντί ο κ.Νίκας, να απαιτήσει δυναμικά από το Υπουργείο, της φιλικής του Κυβέρνησης, την ακύρωση της Απόφασης Αποστόλου με έκδοση νέας Υπουργικής Απόφασης, συνέχισε τα γνωστά …παιxνιδάκια του, ως «γιουσουφάκι» της Κυβέρνησης και όχι ως ο εκπρόσωπος του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Με δεδομένο ότι απέχουν μόλις λίγες ημέρες από τη συνεδρίαση του ΣτΕ, το κοινό μέτωπο Μεσσηνίας-Λακωνίας και μετά την ξεκάθαρη αρνητική στάση των παραγόντων του Υπουργείου απέναντι στους παραγωγούς της Μεσσηνίας, της Λακωνίας και της Πελοποννήσου ζητάμε τη Πέμπτη 8.4.2021, κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, προκειμένου ο κ.Νίκας να δώσει εξηγήσεις στα μέλη του Συμβουλίου για την μεγάλη ήττα που υπέστη η Περιφέρεια στην συγκεκριμένη συνάντηση και τα αρνητικά αποτελέσματα για την οικονομία του
τόπου μας.


Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση η παράταξη μας θα καταθέσει δυναμικές πλέον παρεμβάσεις στο ΥπΑΑΤ, προκειμένου να αντιληφθούν τα Κυβερνητικά στελέχη της Αιτωλοακαρνανίας και της Φθιώτιδας, ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου δεν το αντιπροσωπεύει η παθητική και η μοιρολατρική στάση του κ.Νίκα.
Καλούμε τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου να συστρατευθούν σε αυτήν την προσπάθεια μας και να μην επιτρέψουν την υποβάθμιση του Θεσμού που υπηρετούμε.


Εκφράζουμε δημόσια τα συγχαρητήρια μας στην «Ένωση Μεσσηνίας», στο «ΣΥΜΕΠΟΠ» και σε όλους όσους αρνήθηκαν να παρασταθούν στη σκηνοθετημένη αυτή «θεατρική παράσταση». Είμαστε πλέον σίγουροι ότι έχουν αντιληφθεί όλοι και απ’ όλα οι παραγωγοί μας τον μεγάλο εμπαιγμό εις βάρος τους εκ μέρους των εκπροσώπων της Περιφερειακής Αρχής και των θεσμικών εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία.


Σε ό,τι αφορά τις «ειρωνικές» αναφορές του κ.Νίκα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, θέλουμε να του υπενθυμίσουμε ότι το 2018, μετά την έκδοση της Απόφασης Αποστόλου, όπου ο Πέτρος Τατούλης ως Περιφερειάρχης και το Περιφερειακό Συμβούλιο με σχετική απόφαση του εξέφρασαν ξεκάθαρα την αντίθεση τους με τη συγκεκριμένη απόφαση, ο κ.Νίκας ως Δήμαρχος Καλαμάτας, ήταν εντελώς ΑΠΩΝ από αυτή την προσπάθεια, επιδεικνύοντας προκλητική αδιαφορία για ένα τόσο σημαντικό θέμα για την Καλαμάτα και την Μεσσηνία.


Την ίδια πολιτική στάση απραξίας είχε όταν σε συνεργασία με την «ΣΥΜΕΠΟΠ» και τους φορείς, ο Πέτρος Τατούλης απευθύνθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία προκειμένου να διαγράψει από τον Εθνικό κατάλογο ποικιλιών τον όρο Καλαμάτα ως συνώνυμο της ονομασίας της ποικιλίας Καλαμών, γεγονός το οποίο και έγινε.


Η απόλυτη αδιαφορία του κ.Νίκα για το συγκεκριμένο ζήτημα γεννά πολλά ερωτηματικά, για το αν είναι στο πλαίσιο της αδράνειας και της ανικανότητας του ή εάν επιθυμούσε και επιθυμεί την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.

Υγ1. Το γεγονός ότι …οι Υπουργοί εκ Στερεάς Ελλάδας είχαν προσκαλέσει την «ΠΕΜΕΤΕ» στη συγκεκριμένη ..άτυπη σύσκεψη και παρά ταύτα οι Βουλευτές της Μεσσηνίας παρέμειναν στη συζήτηση αντί να αποχωρήσουν, αποδεικνύει την κακοστημένη θεατρική παράσταση.


Υγ2. Έκπληξη μας προκάλεσε η παρουσία του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Αλέξη Χαρίτση. Κύριε Χαρίτση, όταν ο συνάδελφος σας, Υπουργός κ.Αποστόλου προέβη στην έκδοση της συγκεκριμένης Απόφασης, δεν γνωρίζατε τις καταστροφικέ συνέπειες για την τοπική μας οικονομία;

Related posts

ΣΕΤΕ | Η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρούσα στην 32η Τακτική Γενική Συνέλευση

Arcadia Spot NG

Δημήτρης Πτωχός: «Οι Περιφέρειες και οι πόλεις του μέλλοντος πρέπει να είναι βιώσιμες οικονομικά, φιλικές προς το περιβάλλον και κοινωνικά συμπεριληπτικές, με δικαιοσύνη»

Arcadia Spot NG

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 8η Περιφερειακή Ενημερωτική Ημερίδα | «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή»

Arcadia Spot NG

Leave a Comment