Κοινωνικά

Τη τελευταία του πνοή άφησε ο τέως πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Νέας Υόρκης «Γέρος του Μωριά», Νικόλαος Οικονόμου (Nick Economou)

economou-nick (4)

Ο πρώην πρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου των Αρκάδων Νέας Υόρκης «Γέρος του Μωριά» και συνάμα πρώην πρόεδρος της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς, Νικόλαος Οικονόμου (Nick Economou) δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας.

Το πρωί της Δευτέρας, 14 Οκτωβρίου 2019, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 95 ετών έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

Ο Νικόλαος Οικονόμου (κέντρο) την περίοδο που διατελούσε κυβερνήτης της Ανατολικής Περιφέρειας της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας (Φωτο: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας)

Η σορός του το απόγευμα της Τετάρτης, 16 Οκτωβρίου 2019, από τις 4.00 – 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Antonopoulos Funeral Home» στη διεύθυνση 38-08 Ditmars Blvd, Astoria NY 11105.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Πέμπτης, 17 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 10.00 π.μ. στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη διεύθυνση 37-57 72nd Street, Jackson Heights, NY11372.

Ο Νικόλαος Οικονόμου δίπλα στον Αρχιεπίσκοπο Βορείου Αμερικής, μακαριστό, Ιάκωβο. (Φωτο: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας)

Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο «Maple Grove Cemetery» στη διεύθυνση 83-15 Kew Gardens Road, Kew Gardens,N. Y., 11415.

Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Νίτσα (Φωτεινή), τον μονάκριβο γιο τους Κωσταντίνο (Gus), τα αδέλφια, τα ανίψια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

Τέσσερα περίπου χρόνια μετά επέστρεψε στη γενέτειρα και στις 26 Ιουλίου 1961 χόρεψε τον Χορό του Ησαϊα με την Φωτεινή, την μονάκριβη κόρη του Βασίλη και της Ειρήνης Μαντάρη και τήρησαν όσο ελάχιστοι τον όρκο της αιώνιας αγάπης. Μετά το γάμο επέστρεψαν στην Αμερική και στις 7 Νοεμβρίου 1966 έφεραν στον κόσμο τον μονάκριβο γιο τους Κωνσταντίνο. Όπως η πλειοψηφία των ομογενών επένδυσαν στην παιδεία του γιου τους και ο Κωνσταντίνος σπούδασε πληροφορική (computer science).

Ο Νικόλαος Οικονόμου την ημέρα του γάμου του με τη Νίτσα (Φωτο: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας)

Η αγάπη του Νικολάου για τον τόπο του έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ενασχόλησή του με τα κοινά. Από τις πρώτες ημέρες συνδέθηκε με την πλησιέστερη κοινότητα και συγκεκριμένα με την κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς, την οποία υπηρέτησε με πάθος και αφοσίωση με την ιδιότητα του μέλους, στους στελέχους, του ταμία και του προέδρου της.Παράλληλα ασχολήθηκε και με τον Σύλλογο Αρκάδων «Γέρος του Μωριά» και την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά.

Έχει διατελέσει σύμβουλος και ταμίας, ενώ τον Ιανουάριο του 2010 ανέλαβε την προεδρία του Συλλόγου Αρκάδων «Γέρος του Μωριά». Επανεκλέχτηκε το 2011 και εξάντλησε το μάξιμουμ της θητείας που προβλέπει το Καταστατικό του Συλλόγου. Ανεκτίμητη είναι και η προσφορά του στην Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής, καθώς έχει διατελέσει κυβερνήτης της Ανατολικής Περιφέρειας. Η κοινωνική του προσφορά επεκτείνεται και στην κοινότητα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μάτιτακ, όπου έχει διατελέσει σύμβουλος και ταμίας.

Ο Νικόλαος Οικονόμου αριστερά με τον τότε κυβερνήτη Τζορτζ Πατάκι (Φωτο: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας)

Ο αείμνηστος ήταν ενάρετος, συνετός και στοργικός σύζυγος, πατέρας, αδελφός, θείος και συγγενής. Ο πρόεδρος και ο β’ αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων «Γέρος του Μωριά» Χρήστος Βουρνάς και Δημήτρης Φίλιος, αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασαν τη θλίψη τους για τον θάνατο του Νικολάου Οικονόμου και τόνισαν ότι το Διοικητικό Συμβούλιο στο άκουσμα του θανάτου εξέδωσε ψήφισμα και ότι θα παραστεί στην κηδεία του.

Ο εκλιπών, όπως επεσήμαναν, ήταν εργασιομανής, γενναιόδωρος, μεγαλόψυχος και φιλάνθρωπος. Ήταν επίσης γενναίος, ευπατρίδης και προσέφερε τη δική του συμβολή στους αγώνες της ομογένειας για τα εθνικά μας θέματα.

anamniseis.net

Related posts

Έφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης Ρωχάμης

ArcadiaSpot Team

Θλίψη στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου-“Έφυγε” ο Άκης Θεοδωρόπουλος

ArcadiaSpot Team

Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Βανδώρος

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment