Επικαιρότητα Περιφέρεια

Τιμήθηκε στο Άνω Ψάρι η επέτειος της Μεσσηνιακής Επανάστασης του 1834

ano-psari-messinias-epeteios-messimaikis-epanastasis-1934

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την περασμένη Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στο Ανω Ψάρι της Μεσσηνίας, η επέτειος για τη Μεσσηνιακή Επανάσταση του 1834 .


Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον ναό του Αγίου Δημητρίου χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας Χρυσοστόμου, και στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση για τους πρωταγωνιστές της Μεσσηνιακής επανάστασης Γιαννάκη Γκρίτζαλη και Μητροπέτροβα.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός από τον Γιαννάκη Γκρίτζαλη και ομιλία από τον πρόεδρο του Προοδευτικού Συλλόγου Ψαραίων Τριφυλίας Διονύσιο Αθανασόπουλο, ενώ στη συνέχεια έγινε η κατάθεση στεφανιών μπροστά στο σπίτι του Γιαννάκη Γκρίτζαλη.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρέστησαν η γενική γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα, οι βουλευτές Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, Μίλτος Χρυσομάλλης και Αλέξης Χαρίτσης, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Καλαμάτας διοικητής 120 ΠΕΑ σμήναρχος Κωνσταντίνος Καραβλίδης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Βασίλειος Καπέλιος, η δήμαρχος Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ψαρίου Σωτήριος Κούκης, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης | Συγκροτήθηκε η Επιτροπή παρακολούθησης αναφορικά με τη μελέτη του

#omada_Arcadia_Spot*

Δυο φιλικοί αγώνες για τον ΑΣΤΕΡΑ Τρίπολης

#omada_Arcadia_Spot

Επεισόδιο στον Έβρο | Επίθεση Τούρκων πολιτών με Έλληνα κτηνοτρόφο

#omada_Arcadia_Spot

Προσθέστε το σχόλιο σας