Top News Επικαιρότητα Ροή Ειδήσεων

Τράγκας κατά Καινούργιου: Προσβάλλει τον Alpha, τον Βαρδινογιάνννη και το τηλεοπτικό κοινό

tragkas-kainourgiou

Η “ενέδρα” στον Πετράκο, η ανόητη πρόσκληση σε μένα και τα ψέματα που είπε στη διάρκεια μιας εκπομπής.


 

Είναι γνωστό ότι εργάστηκα ως βασικός πολιτικός σχολιαστής αρκετά έτη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha με anchorman τον Νίκο Χατζηνικολάου και διπλανά παράθυρα, τον αείμνηστο Νίκο Κακαουνάκη και την Κάτια Μακρή.

Επί δεκαετίες στην ελληνική τηλεόραση  έμαθα ότι έναν καλεσμένο τον προσφωνείς, αλλά και το κοντρόλ γράφει την ιδιότητά του κάτω από την εικόνα του. Η δεοντολογία επιβάλλει να αναφέρεις ποιος είναι και ποια είναι η ιδιότητά του.


 
Ας πούμε όταν καλείς τον Γρηγόρη Πετράκο πρέπει να γράψεις από κάτω: Καλλιτέχνης – Εκπρόσωπος ή Γραμματέας του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Επειδή η πολιτική θέση υπερβαίνει εκείνη του επαγγέλματος (καλλιτέχνης, δικηγόρος, γιατρός), πρέπει ο/η παρουσιαστής να την αναφέρει και η επιμέλεια εκπομπής να την αναβοσβήνει από κάτω σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης.

 
Αυτό δεν υφίσταται όταν καλείται ο Γρηγόρης Πετράκος σε διάφορες πρωινές εκπομπές.

Εξαφανίζεται ως κανόνας – στοιχείο της τηλεοπτικής λειτουργίας και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και ο καλλιτέχνης παρουσιάζεται ως ένα “πράγμα” που ελκύει την περιέργεια για τις “αφύσικες” και “εξωκόσμιες” απόψεις και θέσεις του.

Ενώ ο Πετράκος απαντά σε ελλιποβαρή ερωτήματα που δείχνουν ημιμάθεια και μη κρυπτόμενη σκοπιμότητα, οι τηλεοπτικοί αμφιτρύωνες κοιτάνε το ρολόι για να του πετάξουν μία προκατασκευασμένη ατάκα, για να τον ταπεινώσουν, λίγο πριν χτυπήσει το “γκονγκ” και φύγουν οι ίδιοι αιμόφυρτοι από το τηλεοπτικό ρινγκ. Μια ματιά στο διαδίκτυο, αρκεί για να καταλάβεις τις αρνητικές αντιδράσεις που δημιουργούν με την αφιλόξενη και δόλια συμπεριφορά τους.
 
Ο ένας φωνάζει “παριστάνεις τον Δον Κιχώτη”. Η άλλη με πολύ σοφιστικέ ύφος ρωτάει “μόνος σου τα σκέφτηκες όλα αυτά”; Φυσικά δεν μπορείς να ζητήσεις ευθύνες για κακής ποιότητας ενημέρωση από ανθρώπους που κάνουν ελαφρά πρωινά ψυχαγωγικά προγράμματα, αλλά είναι πρόθυμοι να αναλάβουν επιθέσεις εναντίον προσωπικοτήτων, αρκεί αυτές να φέρνουν τηλεθέαση και να εντάσσονται στη χυδαία κυβερνητική προπαγάνδα των καιρών μας. 

Απώτερος στόχος τους είναι ο Γιώργος Τράγκας και το Κίνημα ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, που αποτελούν εφιάλτη για το Μαξίμου.

 
Κάπου διάβασα ότι η κ Καινούργιου, πρωινή οικοδέσποινα στον Alpha με ρεπορταζιακή εμπειρία σε εκπομπές της κ. Μπεκατώρου, είπε στον Γρηγόρη Πετράκο ότι “δεν ήξερα ότι θα σε καλέσουν οι συντελεστές της εκπομπής μου”.

Επανέλαβε περίπου όσα είπε η ευφυέστατη τηλεπερσόνα Φαίη Σκορδά, που ενώ “έλιωνε” να τον έχει καλεσμένο, έλεγε με αρκετό νάζι ότι “έπρεπε να την ρωτήσουν πριν τον καλέσουν”. Δηλαδή ήθελε να εφαρμοστεί πρωτόκολλο Ιλισίων Πεδίων και να ενημερωθεί για το πρόγραμμα όπως η κ. Μπριζίτ Μακρόν!
 
Φυσικά ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν γνωρίζει πως δουλεύει (και πως τον εκθέτει) η κ. Καινούργιου και το επιτελείο της. Παραδείγματος χάριν δεν είναι σε γνώση ότι η παρουσιάστρια έβαλε την εργαζόμενη στο επιτελείο της εκπομπής “Σούπερ Κατερίνα”, την κ. Άννα Ζηρδέλη, να με πάρει στο τηλέφωνο και να με ρωτήσει αν θέλω να δώσω συνέντευξη στην ίδια, ή να βγω με Skype στο πάνελ της κ. Καινούργιου.

Τη ρώτησα: “Μήπως πρέπει να σκεφθείτε περισσότερες από μια φορές την πρόκληση που μου κάνετε”. Η κ. Ζηρδέλη επανέλαβε το τηλεφώνημά της λέγοντάς μου ότι η κ. Καινούργιου θα ήθελε να μου πάρει συνέντευξη μόνη της. Είπα στην κ. Ζηρδέλη ότι γιατί μια πρωινή εκπομπή, με ελαφρά θέματα, όπως η ίδια μου είπε, θέλει να μιλήσει πολιτικά μαζί μου;


 
Τότε μου αποκάλυψε ότι έχουν καλέσει τον κ. Πετράκο, με εντολή της κ. Καινούργιου, η οποία στην εκπομπή φώναζε ότι δεν ήξερε πως θα καλούσαν τον καλλιτέχνη – γραμματέα του ΚΕΛΑΝ. Επανέλαβα στην κ. Ζηρδέλη ότι πρέπει να ρωτήσει την κ. Καινούργιου, αν πραγματικά “αντέχει” μια συνέντευξη μαζί μου, γιατί μπορεί να ειπωθούν πράγματα τα οποία από “Καινούργιου”, μπορεί να την κάνουν “παλιά”. Μάλιστα είπα στην εκπρόσωπο της εκπομπής “Σούπερ Κατερίνα”, ότι πρέπει να ρωτήσει δύο φορές και ότι αυτό το λέω για το “καλό” της εκπομπής.


 
Ακολούθησε η εκπομπή με τον Πετράκο, η οποία δεν περιελάμβανε κανένα ερώτημα για το Κίνημα ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ και φυσικά δεν είχε κανένα “σούπερ” κάτω από την εικόνα του που να αναφέρει την πολιτική ιδιότητά του. 

Φυσικά, ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν γνωρίζει αυτές τις συμπεριφορές που εκθέτουν όχι μόνο το κανάλι, αλλά και τον ίδιο. Όταν καλείς τον Πετράκο και ταυτόχρονα επιχειρείς να καλέσεις τον Τράγκα ζωντανά στον αέρα, πετυχαίνεις ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα, γιατί έχουν γνώση οι φύλακες. Από την πλευρά μου, υπήρξα προστατευτικός για την κ. Καινούργιου γιατί αν πήγαινα στην εκπομπή της, ίσως, θα ήμουν η αιτία πρόωρης απομάκρυνσής της από τον Alpha.

 
Θέλω να πω στον κ. Βαρδινογιάννη ότι πιο βρώμικη και πιο ανόητη τηλεόραση δεν έχει υπάρξει εδώ και δεκαετίες που κάνω αυτή τη δουλειά. Θέλω ακόμη να του πω ότι από την εποχή που εγώ με  τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και τον αείμνηστο θείο του Θόδωρο Βαρδινογιάννη στήναμε στο STAR Channel δεν έχω ζήσει ποτέ τέτοια λογοκρισία, τέτοια χυδαία προπαγάνδα και τέτοια τηλεοπτική αφενημέρωση.

Related posts

Αύριο στην Κηφισιά η εξόδιος ακολουθία του Γιώργου Τράγκα

#omada_Arcadia_Spot*

Κουρτζίδης: ”Ο Γιώργος Τράγκας δεν ήταν αντιεμβολιαστής – Έδινε μάχη με τις φοβίες του”

#omada_Arcadia_Spot*

Πέθανε ο Γιώργος Τράγκας – Η ανακοίνωση του ”Σωτηρία”

#omada_Arcadia_Spot*

Leave a Comment