Ελλάδα Επικαιρότητα

Τρέχει να ”μπαλώσει” το Υπουργείο Μεταφορών το μπέρδεμα με τα διπλώματα οδήγησης

ipourgeio-metaforon-diplomata

Το Υπουργείο Μεταφορών αναγκάστηκε να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τη ΚΥΑ που αφορούσε τους κατόχους Διπλώματος κατηγορίας Β’ καθώς νωρίτερα ανακοινώθηκε πως οι οδηγοί αυτής της κατηγορίας θα μπορούσαν να οδηγήσουν μηχανή 125 κυβικών χωρίς την αντίστοιχη άδεια – εκπαίδευση.


Όπως αναφέρεται σε νεότερη ανακοίνωση: «Με αφορμή την Κοινή Υπουργική Απόφαση (A3/Οικ. 56475/6635) που συνυπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης και αφορά στην προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της οδηγίας 2020/612/ΕΕ της Επιτροπής της 4ης Μαΐου 2020, η οποία τροποποιεί την οδηγία 2006/126/ΕΚ για τις άδειες οδήγησης, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά μόνο στην προσαρμογή του Πληροφοριακού Συστήματος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα συμπλήρωσης του εντύπου των αδειών οδήγησης.

Συνεπώς, δεν δίνεται αυτόματα το δικαίωμα οδήγησης δικύκλου κατηγορίας Α1 από κάτοχο άδειας οδήγησης κατηγορίας Β, για το οποίο απαιτείται νόμος, ο οποίος, αν και εφόσον εκδοθεί, θα περιγράφει τους όρους και προϋποθέσεις για την ισοδυναμία των αδειών οδήγησης.

Έτσι, με τη συγκεκριμένη απόφαση δεν αλλάζει το ισχύον πλαίσιο για τις άδειες οδήγησης και συνεπώς, τα σχετικά δημοσιεύματα, καθώς και τυχόν σκόπιμες και παραπλανητικές αντιδράσεις φορέων, δεν έχουν καμία βάση.

Γενικότερα, στο πλαίσιο που παρέχει η σχετική ευρωπαϊκή οδηγία και με βάση τις καλές πρακτικές άλλων χωρών, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα εξετάσει το ζήτημα των ισοδυναμιών στο πλαίσιο της νομοθετικής παρέμβασης για τη Μικροκινητικότητα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Πάσχα έκαναν οι Έλληνες με πρόστιμα και μέτρα

#omada_Arcadia_Spot*

Παπαηλιού: ”Η προδοσία της Κύπρου είναι έργο της ελληνικής χούντας”

#omada_Arcadia_Spot*

Εμβολιασμοί με όλα τα εμβόλια για 30αρηδες και 40αρηδες

#omada_Arcadia_Spot*

Προσθέστε το σχόλιο σας