Top News Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα

Τζιούμης: «Έχουμε ήδη εντάξει έργα πάνω από 25.000.000 € που είναι το απόλυτο ρεκόρ για τον Δήμο Τρίπολης» (vid)

tzioumis-pare-thesi

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, επικοινώνησε live με δημότες, μέσω facebook, την Κυριακή απαντώντας σε ζητήματα τα οποία τέθηκαν και αφορούν τον Δήμο Τρίπολης.

ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη η μελέτη, υπάρχει δέσμευση από την Περιφέρεια για τη χρηματοδότηση του έργου και παράλληλα προχωρά η απαλλοτρίωση. Η δικάσιμος έχει οριστεί για τον Σεπτέμβριο και θα προχωρήσει η αποζημίωση προς τους ιδιοκτήτες για να δημοπρατηθεί το έργο.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ – ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ

«Οι σταθμοί φόρτισης θα μπουν σε πολυσύχναστα σημεία. Κάθε πολίτης με το κινητό του τηλέφωνο, θα μπορεί να παίρνει το ποδήλατο και να το χρησιμοποιεί. Θα οριστεί ένα χρονικό όριο που θα χρησιμοποιούνται δωρεάν.

Για τον ποδηλατοδρόμο της Καλαβρύτων έχει ανατεθεί η μελέτη. Πιστεύω ότι ως το τέλος Ιουνίου θα μας έχουν δοθεί 2-3 προτάσεις κι εμείς θα τις φέρουμε σε δημόσια διαβούλευση με τους πολίτες. Δεν θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός.»

ΝΕΑ ΕΡΓΑ

«Έχουμε ήδη εντάξει έργα πάνω από 25.000.000 ευρώ που είναι το απόλυτο ρεκόρ για τον Δήμο Τρίπολης. Να σημειωθεί ότι δημοπρατείται το νέο έργο αγροτικής οδοποιίας, ενώ σε λίγες ημέρες δημοπρατείται και το Πνευματικό Κέντρο. Εντάχθηκε άλλο ένα σημαντικό έργο, η ανάπλαση Γεωργίου Α’ Και Εθνομαρτύρων. Ήδη, έχει δημοπρατηθεί το έργο στο παλαιό Δημαρχείο. Επίσης, έχει εξασφαλιστεί 1.320.000 ευρώ για τη νέα ψηφιακή εποχή του Δήμου Τρίπολης.»

ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΓΩΝΑ

«Θα γίνει στο Πετροπούλειο. Είμαστε στο τελικό στάδιο της υπογραφής σύμβασης μέσα στον Ιούνιο. Ένα μεγάλο έργο για την περιοχή μας. Μέσα στους επόμενους μήνες θα έχουμε ένα σημείο επισκεψιμότητας στην περιοχή μας.»

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

«Έχουμε προχωρήσει στη δημιουργία ενεργειακής κοινότητας. Περιμένουμε από την Αποκεντρωμένη την έγκριση των όρων σύνδεσης, ώστε ο Δήμος να γίνει παραγωγός ρεύματος. Στόχος είναι να μειώσουμε το κόστος ενέργειας και να καταναλώνουμε ρεύμα που παράγεται από τον ήλιο.»

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ |

«Το μέτρο έχει ήδη απαντήσει στο μεγάλο πρόβλημα στάθμευσης στην πόλη. Το κέντρο έχει ανασάνει. Μπορεί κάθε πολίτης να βρει πάρκινγκ και να κάνει τη δουλειά του, για ένα διάστημα. Προχωράμε μέσα στο μήνα να νοικιάσουμε οικόπεδα για δημοτικά πάρκινγκ

ΕΡΓΑ ΣΕ ΧΩΡΙΑ

«Καθημερινά βρίσκονται τα μηχανήματα του Δήμου Τρίπολης στα χωριά μας. Τρέχουν ήδη εργολαβίες πάνω από 5.000.000 ευρώ, ενώ σύντομα θα προχωρήσει και νέα εργολαβία αγροτικής οδοποιίας επιπλέον 3.000.000 ευρώ.

Στόχος είναι στο τέλος της 4ετίας αυτής, να έχουμε προχωρήσει σε βελτίωση του συνόλου των αγροτικών δρόμων σχεδόν σε όλα τα χωριά. Επίσης, γίνονται ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις, αναπλάσεις πλατειών.

Ο Δήμος Τρίπολης εξοφλεί μια οφειλή που έχει στα χωριά μας, διότι ο Καλλικρατικός Δήμος είχε αφήσει τα χωριά πίσω.  Επίσης, έχουν ήδη γίνει νέες παιδικές χαρές και θα προχωρήσουν κι άλλες.»

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΊΟΥ

«Προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Το χρονοδιάγραμμα είναι 15 μήνες. Με τα ως τώρα δεδομένα, το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο χρονοδιάγραμμα. Εννοούμε το σύνολο του έργου, όχι μόνο την επιφάνεια της πλατείας.»

ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ

«Τις επόμενες ημέρες θα μπουν μηχανήματα στην πλατεία Μπασιάκου. Για τη λαϊκή αγορά, η απόφαση είναι να μεταφερθεί στο χώρο για τη στάθμευση των φορτηγών, περίπου 150 μέτρα πιο μακριά από την πλατεία».

ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι σχεδόν έχει ολοκληρωθεί, αναμένεται η έγκριση του κ. Περιφερειάρχη. Θα πάρει ΦΕΚ και θα αποκτήσει όλη αυτή η περιοχή σχέδιο πόλης

«Πάρε θέση» 22

«Πάρε θέση» 22 Διαβάστε αναλυτικά: https://bit.ly/3zayYhA

Δημοσιεύτηκε από Κώστας Τζιούμης – Δήμαρχος Τρίπολης στις Κυριακή, 29 Μαΐου 2022

Related posts

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Στηρίζει την Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Arcadia Spot NG

ΤΡΙΠΟΛΗ: Διάκριση 4ου Δημ. Σχολείου

Arcadia Spot NG

Τζιούμης για την ανάπλαση της Πλατείας Κολοκοτρώνη

Arcadia Spot NG

Leave a Comment