Στο ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ 2021 της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας: “Της Αυγής Δροσάτο Αέρι” – 2 Αιώνες Σύγχρονης Ελλάδας στα Εικαστικά Έργα Παιδιών και Εφήβων με τη στήριξη της Πρωτοβουλίας1821-2021,το έργο του Βασίλη Μανωλόπουλου με τίτλο “ΈΞΟΔΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΊΟΥ-ΆΛΩΣΗ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑΣ “.
Το συγκεκριμένο έργο είχε αρχικά σχεδιάσει ο Βασίλης για να χρησιμοποιηθεί ως αφίσα στην τελετή αδελφοποίησης του Λυκείου Ελληνίδων Τρίπολης με το Μεσολόγγι που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.



Στη συνέχεια συμμετείχε σε Διεθνή Διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης (30 χώρες με συμμετοχή χιλιάδων καλλιτεχνών από 4-18 ετών), όπου διακρίθηκε στα 100 επικρατέστερα.
Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε τελετή βράβευσης των μικρών διακριθέντων καλλιτεχνών στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β.και Μ.Θεοχαράκη στην Αθήνα.

