Επικαιρότητα Περιφέρεια

Ξεκίνησε με την Αργολίδα η διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου

lakonia-perifereia-peloponnisou-espa

Ξεκίνησε με την Αργολίδα η διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου | Με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας ξεκίνησε το μεσημέρι τη Τετάρτη 2 Ιουνίου, η διαδικτυακή διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου μεταξύ του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και φορέων από τις Περιφερειακές Ενότητες.

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης -στην οποία συμμετείχαν δήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων-, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι ενώ οι ανάγκες στην Περιφέρεια είναι πολύ μεγάλες, η πίστωση που διατίθεται για υποδομές είναι μικρή, μόλις 340.000.000 ευρώ που φθάνουν τα 700.000.000 ευρώ με την υπερδέσμευση.

Ο περιφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι θα γίνει ιεράρχηση των κατά τόπους αναγκών ώστε να υπάρξει ισόρροπη κατανομή στις Π.Ε.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην Αργολίδα, ο Π. Νίκας τόνισε ότι πρόκειται για μια περιοχή με μεγάλες δυνατότητες, αλλά και σημαντικά ζητήματα, μεταξύ των οποίων η σύνδεσή της με τον αυτοκινητόδρομο, η επάρκεια νερού στην Ερμιονίδα, η ανεπάρκεια των Βιολογικών Καθαρισμών και το ανολοκλήρωτο έργο του Ανάβαλου.

Η διαβούλευση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες, με τον περιφερειάρχη να δεσμεύεται ότι θα είναι ουσιαστική και στο τέλος θα δημοσιοποιηθούν όλες οι προτάσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση εργασίας του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα με τον ιδιοκτήτη της μαρίνας Καλαμάτας Σταύρο Κυριακούλη

#omada_Arcadia_Spot

Τρίπολη | Εσπερινός και Αρτοκλασία στη Παναγία Γοργοϋπήκοο (vid)

#omada_Arcadia_Spot*

Ξεκίνησε η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών στην Αττική

#omada_Arcadia_Spot*

Προσθέστε το σχόλιο σας