Επικαιρότητα Περιφέρεια

Ξεκίνησε στη Μεσσηνία η διανομή στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ

teva-dianomi-trofimon

Ξεκίνησε στη Μεσσηνία η διανομή στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ

Την τρίτη φετινή διανομή στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ, που ξεκίνησε τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, παρακολούθησε ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος σε σημεία της Καλαμάτας.

Το πρόγραμμα έχει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και αφορά την διανομή βασικών διατροφικών προϊόντων, σε ωφελούμενους που πληρούν τα απαιτούμενα κοινωνικά κριτήρια του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το ΤΕΒΑ/FEAD  2014-2020.

Η διανομή στην πόλη της Καλαμάτας θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου και θα υλοποιηθεί με κατ’ οίκον παράδοση, ενώ για τις περιοχές εκτός του αστικού ιστού και σε όλους τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας, η διανομή θα γίνει σε σταθερά σημεία με στόχο την εξυπηρέτηση του συνόλου των δικαιούχων.

Ξεκίνησε στη Μεσσηνία η διανομή στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ

Χθες, εκτός της Καλαμάτας, διανομή πραγματοποιείται και στους Δήμους Δυτικής Μάνης και Οιχαλίας, ενώ τις επόμενες ημέρες θα εξυπηρετηθούν και οι υπόλοιποι δήμοι, σύμφωνα με το πρόγραμμα που προβλέπει ολοκλήρωση της διανομής την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.

Ο προϋπολογισμός της διανομής ανέρχεται σε 920.000 ευρώ, θα διατεθούν 38 διαφορετικά είδη προϊόντων (είδη παντοπωλείου, κρέατα, τυριά, μαναβική, είδη βασικής υλικής συνδρομής και βρεφικά είδη) σε 5.837 ωφελούμενες οικογένειες, που αντιστοιχούν σε 10.885  άτομα.

Οι ωφελούμενοι θα ειδοποιηθούν με sms για την ημέρα και το σημείο διανομής, ενώ η ταυτοποίησή τους θα γίνει με ταυτότητα και ΑΜΚΑ ή με εξουσιοδότηση, σε περίπτωση μη αυτοπρόσωπης παρουσίας.

Το πρόγραμμα των διανομών στους δήμους της Π.Ε. Μεσσηνίας, μπορείτε να το δείτε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Στάθης Λιβαθινός: Παραιτήθηκε από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου

#omada_Arcadia_Spot*

Γιαννακούρας | Μομφές για στάσιμα έργα οδοποιίας στην Αρκαδία

#omada_Arcadia_Spot*

Αυτοψία Τζιούμη στο έργο διαπλάτυνσης του δρόμου προς το Άστρος (vid)

#omada_Arcadia_Spot*

Προσθέστε το σχόλιο σας