Top News Αστυνομικά Επικαιρότητα

Χρυσοχοΐδης από Θεσσαλονίκη: ”Κανείς δεν θέλει να κυνηγά 14χρονους”

xrisoxoidis-thessaloniki

Χρυσοχοΐδης από Θεσσαλονίκη

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη Θεσσαλονίκη

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε, σήμερα Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020, τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης όπου συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες.


Ένα από τα κεντρικά θέματα της συνάντησης ήταν η συμβολή της αστυνομίας στην τήρηση των μέτρων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα τόνισε «Θα είμαστε παρόντες σε κάθε πλατεία, σε κάθε περιοχή, σε κάθε αγορά προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη, σε συνεργασία με τους πολίτες, αυτόν τον μεγάλο εχθρό που έχει εμφανιστεί εδώ και λίγους μήνες, στη ζωή μας. Όσοι σέβονται τον εαυτό τους, όσοι νοιάζονται για τον συμπολίτη και τον συνάνθρωπό τους, όσοι αγαπάνε την πόλη, φοράνε μάσκα. Η Θεσσαλονίκη έχει σταματήσει πολλούς εχθρούς. Είναι βέβαιο ότι και τώρα, μπορεί με τις δράσεις της και την ευθύνη των πολιτών της να αντιμετωπίσει αυτόν τον αόρατο εχθρό».

Χρυσοχοΐδης από Θεσσαλονίκη

Συνολική αποτίμηση των δράσεων της Αστυνομίας

Ο υπουργός συνομίλησε με τους αξιωματικούς της Θεσσαλονίκης για τις δράσεις της ΕΛ.ΑΣ., επισημαίνοντας τα ήδη ορατά αποτελέσματα στη μείωση της εγκληματικότητας, καθώς και την πολύ καλή συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, μέσω του κοινού επιχειρησιακού σχεδίου που ήδη εφαρμόζεται.

Η νέα ομάδα «ΔΡΑΣΗ»

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοίδης παρουσίασε τη νέα ομάδα «ΔΡΑΣΗ» που ειδικεύεται στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, χρησιμοποιώντας δίκυκλα οχήματα. Η συγκεκριμένη ομάδα έρχεται να προστεθεί στους 277 νέους αστυνομικούς που έχουν ήδη τοποθετηθεί στην
περιοχή της Θεσσαλονίκης, από την ανάληψη καθηκόντων της κυβέρνησης έως σήμερα.
Ο υπουργός έκανε ειδική μνεία στους 50 αστυνομικούς που, εδώ και λίγους μήνες, δρουν στους δήμους Βόλβης και Δέλτα όπου υπάρχουν πολλές δομές προσφύγων και μεταναστών. Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί, που είναι συγκροτημένοι σε ομάδες πρόληψης και καταστολής εγκληματικότητας, έχουν τοποθετηθεί αποκλειστικά για την αποτελεσματική διαχείριση το μεταναστευτικού , αλλά ταυτόχρονα, αποτελούν ένα ισχυρό εργαλείο ελέγχων επί της Εγνατίας Οδού.

Ειδικότερα για το μεταναστευτικό, ο υπουργός ανακοίνωσε την πρόσληψη 800 νέων συνοριοφυλάκων, εκ των οποίων οι 600 θα τοποθετηθούν στον Έβρο, ενώ οι υπόλοιποι 200 σε Καβάλα και Ροδόπη, έτσι ώστε να συγκροτηθεί μια δεύτερη γραμμή φύλαξης των συνόρων, προστατεύοντας τις ευαίσθητες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Χρυσοχοΐδης από Θεσσαλονίκη

Σε συνδυασμό με τον υπό κατασκευή φράχτη και τα ηλεκτρονικά μέσα επιτήρησης συνόρων, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως «είναι η πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, που τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της χώρας φυλάσσονται τόσο αποτελεσματικά».


Ερωτηθείς τέλος για το θέμα της πρόσφατης κράτησης ανηλίκου στη ΓΑΔΑ, ο υπουργός μίλησε για ανυπόστατα «πονετικά παραμύθια» που διακινήθηκαν το Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα τόνισε «: …. Θέλω να σας πω ότι κανείς δεν θέλει να κυνηγά 14χρονους…… Όπως ξέρετε, η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη, με απόφαση της οποίας ζητήθηκε η κράτηση των παιδιών…….. Δεν απομονώθηκε κανένας νεαρός από την οικογένειά του και τη νομική του υπεράσπιση. Δεν απαγορεύτηκε ποτέ στο αγόρι αυτό να δει τη μητέρα του ή τον δικηγόρο του. Του επετράπησαν πολλές επισκέψεις και τα πάντα. Αυτό που δεν αντιλαμβάνομαι είναι πού βρέθηκαν όλα αυτά τα πονετικά παραμύθια, να ξετυλίγονται το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε».

Related posts

Τρίπολη: Αλλοδαπός μετέφερε παράνομα αλλοδαπούς

Arcadia Spot NG

ΠΥΡΓΟΣ: Επεισόδια έξω από τα δικαστήρια – Συγγενείς όρμηξαν στο περιπολικό που μετέφερε τον 37χρονο

Arcadia Spot NG

Σύλληψη αλλοδαπού για εισαγωγή και διάθεση παράνομων φυτοπροστατευτικών προϊόντων

Arcadia Spot NG

Leave a Comment