Επικαιρότητα Περιφέρεια

Υπογράφηκε από τον Νίκα η σύμβαση για την στερέωση του κάστρου της Μονεμβασιάς

Προγραμματική σύμβαση ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για την στερέωση  των βραχωδών πρανών στο κάστρο της Μονεμβασίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον δήμαρχο Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη, χθες Τετάρτη 3 Μαρτίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στη Σπάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην σταθεροποίηση των βραχωδών πρανών του κάστρου και συγκεκριμένα, “καθαιρέσεις επισφαλών τεμαχίων, κατασκευές λιθοδομών, αγκυρώσεις μεμονωμένων τεμαχίων, τοποθέτηση μεταλλικού πλέγματος πάνω στο πρανές και σε θέσεις όπου η βραχομάζα είναι έντονα κερματισμένη και χαλαρωμένη, σε θέσεις που εμφανίζονται επικρεμάμενοι βράχοι πάνω σε κατοικίες καθώς και η κατασκευή και τοποθέτηση βραχοπαγίδων”.

Το έργο, δήλωσε ο περιφερειάρχης, είναι εξαιρετικά σύνθετο και θα απαιτηθεί ακόμα και η χρήση ελικοπτέρου σε ορισμένες φάσεις.

Επιπλέον, ερωτώμενος ο Π. Νίκας σχετικά δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα συμβάλει στην αγορά του σπιτιού του Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά και τη μετατροπή του σε μουσείο, ανταποκρινόμενη στο σχετικό αίτημα του δήμου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Nέα Νομαρχιακή Επιτροπή για το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Αρκαδίας

#omada_Arcadia_Spot*

Σημαντικές ανακοινώσεις από την γ.γ. του ΥΠΕΝ για το ΣΔΑΜ Μεγαλόπολης

#omada_Arcadia_Spot*

Καλαμάτα: Απονομή των βραβείων στην μνήμη του Παναγιώτη Φωτέα

#omada_Arcadia_Spot*

Προσθέστε το σχόλιο σας