Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Αύξηση στο επίδομα ανεργίας- Μπορεί να πλησιάσει και το βασικό

ΔΥΠΑ : Ενισχύονται οι δράσεις αναβάθμισης δεξιοτήτων

Αύξηση στο επίδομα ανεργίας- Μπορεί να πλησιάσει και το βασικό. Ο διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, ανακοίνωσε σχέδια για ριζικές αλλαγές στο επίδομα ανεργίας, υπό το πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Σταθερότητας. Αυτές οι αλλαγές προβλέπουν τη δημιουργία ενός πιλοτικού προγράμματος που θα παρέχει επίδομα ανεργίας που θα είναι κοντά στον βασικό μισθό.

Η ΔΥΠΑ έχει αποκτήσει πόρους πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ για την υλοποίηση αυτής της προσαρμογής του επιδόματος ανεργίας σε πιλοτικό επίπεδο. Το πρόγραμμα αυτό βρίσκεται ακόμα σε στάδιο συζητήσεων και προεργασιών και αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί στα πρώτα τρίμηνα του 2024 για τη δημιουργία του προσχεδίου.

Σύμφωνα με το σενάριο που εξετάζεται, το επίδομα ανεργίας θα αυξάνεται κατά τους πρώτους μήνες παροχής, πιο κοντά στον βασικό μισθό, με σκοπό να μην είναι τόσο απότομη η μείωση των εισοδημάτων. Επιπλέον, θα ληφθούν υπόψη κριτήρια όπως τα έτη εργασίας, τα ένσημα και οι εισφορές για να καθοριστεί το ποσό του επιδόματος. Αυτό σημαίνει ότι θα δημιουργηθούν «κλίμακες» στο επίδομα, αντί να είναι ίδιο για όλους τους ανέργους όπως είναι σήμερα.

Related posts

Επίδομα Ανεργείας : Αύξηση έως και τα 1200 ευρώ

Arcadia Spot GZ

Επίδομα ανεργίας : Έρχονται ριζικές αλλαγές

Arcadia Spot GZ

Νέο ειδικό επίδομα ανεργίας για ευάλωτες ομάδες

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment