Ελλάδα Επικαιρότητα

“Βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/τριας” πλέον διαθέσιμη ηλεκτρονικά μέσω gov.gr

Ποια πιστοποιητικά θα καταργηθούν την άνοιξη

“Βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/τριας” πλέον διαθέσιμη ηλεκτρονικά μέσω gov.gr

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκου Πιερρακάκη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, έφερε την ψηφιοποίηση της βεβαίωσης, η οποία πλέον μπορεί να εκδοθεί εύκολα και γρήγορα από τους κηδεμόνες ή τους μαθητές/τριες.

Κηδεμόνες και ενήλικοι μαθητές μπορούν πλέον να εκδώσουν ηλεκτρονικά τη Βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/τριας για σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η διαδικασία είναι απλή και φιλική, χωρίς περιττή γραφειοκρατία

Για την έκδοση της βεβαίωσης μαθητή οι ενδιαφερόμενοι συνδέονται με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασής τους στο TaxisNet και εκδίδουν τη βεβαίωση, χωρίς να απαιτείται να συμπληρώσουν κανένα άλλο στοιχείο.

Η βεβαίωση που εκδίδεται, φέρει τα χαρακτηριστικά εγκυρότητας του gov.gr, δηλαδή μοναδικό κωδικό αριθμό σε αλφαριθμητική μορφή και σε μορφή QR, καθώς και προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και έχει ισχύ όταν διακινείται τόσο ως ηλεκτρονικό έγγραφο, όσο και ως έντυπο έγγραφο.

Πώς μπορείτε να εκδώσετε τη βεβαίωση:

  1. Επισκεφθείτε το gov.gr.
  2. Επιλέξτε “Εκπαίδευση”.
  3. Επιλέξτε “Εγγραφή σε σχολείο”.
  4. Επιλέξτε “Βεβαίωση φοίτησης μαθητή/τριας”.
  5. Συμπληρώστε τα απαραίτητα στοιχεία.
  6. Ακολουθήστε τις οδηγίες για την έκδοση της βεβαίωσης.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγινε από τα Υπουργεία Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τους Φορείς τους: το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.), τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET). Τα στοιχεία των πολιτών αντλούνται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Related posts

Ηλεκτρονικά η δήλωση απώλειας Διαβατηρίου μέσω gov.gr

Arcadia Spot KP

Gov.gr Wallet : Έρχονται νέες εφαρμογές

Arcadia Spot GZ

Νέες χρήσεις στο gov.gr wallet για να διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment