Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Κωστής Χατζηδάκης: “Προχωρούμε με Διασύνδεση POS – Ταμειακών με Αποφασιστικότητα”

ΑΑΔΕ: Επιπλέον χρόνος για διασύνδεση ΦΗΜ και POS

Κωστής Χατζηδάκης: “Προχωρούμε με Διασύνδεση POS – Ταμειακών με Αποφασιστικότητα”. Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε ένα οπωροπωλείο στο Μαρούσι, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, επανέλαβε τη δέσμευσή του για την επιτάχυνση της διαδικασίας διασύνδεσης των Σημείων Πώλησης (POS) με τις ταμειακές μηχανές, δηλώνοντας ότι αυτό θα συμβεί ανεξαρτήτως εμποδίων.

Ο Χατζηδάκης παρακολούθησε από κοντά την εγκατάσταση της διασύνδεσης σε ένα κατάστημα, επικοινωνώντας επίσης με τους ιδιοκτήτες του καταστήματος και τον τεχνικό που πραγματοποίησε την εργασία. Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι αυτό το έργο θα συμβάλει στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Η διαδικασία περιλαμβάνει την ενεργοποίηση του POS πριν από κάθε συναλλαγή με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, διασφαλίζοντας έτσι την έκδοση φορολογικής απόδειξης σε κάθε συναλλαγή. Αυτό το μέτρο αποκαλύπτει ενδεχόμενη φοροδιαφυγή, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη στη φορολογική διαφάνεια.

Ο Υπουργός επεσήμανε την σημασία του έργου και την ένταξή του στο Ταμείο Ανάκαμψης, υπογραμμίζοντας τις αυστηρές κυρώσεις για τις μη συμμόρφωσης επιχειρήσεις και τους παρόχους POS. Επίσης, ανακοίνωσε χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των POS συστημάτων, ενισχύοντας έτσι τον αντίκτυπο του έργου στην ελληνική οικονομία.

Ολοκληρώνοντας, υπογράμμισε τη σημασία της ενεργούς συμμετοχής των επιχειρήσεων στη διαδικασία, καλώντας και άλλες επιχειρήσεις να ακολουθήσουν το παράδειγμα του οπωροπωλείου.

Related posts

Υποχρεωτικά POS σε 35 κλάδους από σήμερα

Arcadia Spot GZ

Έναρξη Δήλωσης Ραντεβού για Διασύνδεση Ταμειακών Μηχανών – POS: Προθεσμία υποβολής 1η Απριλίου 2024

Arcadia Spot GZ

Ενημερωτικά Emails για τη Διασύνδεση POS με Ταμειακές Μηχανές: Υπενθύμιση Προθεσμιών και Προστίμων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment