Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Μεγάλες διαφορές στις τιμές του “πράσινου” ρεύματος από τους προμηθευτές

Μεγάλες διαφορές στις τιμές

Μεγάλες διαφορές στις τιμές του “πράσινου” ρεύματος από τους προμηθευτές

Από 1η Ιανουαρίου 2024, η μεγάλη πλειονότητα των καταναλωτών θα ενταχθούν στο νέο “πράσινο” τιμολόγιο ρεύματος. Σύμφωνα με τις παραμέτρους που κατέθεσαν οι προμηθευτές στη Ρυθμιστική Αρχή, προκύπτουν μεγάλες διαφορές στις τιμές που θα προσφέρουν.

Η χαμηλότερη τιμή είναι της ΔΕΗ, στα 15,932 σεντς ανά κιλοβατώρα. Οι τιμές των άλλων τεσσάρων μεγάλων προμηθευτών κυμαίνονται από 16,596 σεντς έως 20,572 σεντς ανά κιλοβατώρα.

Οι τελικές τιμές που θα ισχύσουν τον Ιανουάριο θα ανακοινωθούν στις 1η Ιανουαρίου, όταν θα υπάρχει και η πλήρης εικόνα από το σύνολο των προμηθευτών που δραστηριοποιούνται στην αγορά. Στη συνέχεια, οι τιμές θα ανακοινώνονται την πρώτη κάθε μήνα στις ιστοσελίδες των προμηθευτών και της Ρυθμιστικής Αρχής.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να συγκρίνουν τις προσφορές των προμηθευτών για να βρουν την πιο συμφέρουσα Μεγάλες διαφορές στις τιμές

Οι διαφορές στις τιμές του “πράσινου” ρεύματος από τους προμηθευτές είναι σημαντικές. Οι καταναλωτές θα πρέπει να συγκρίνουν τις προσφορές των προμηθευτών για να βρουν την πιο συμφέρουσα για τις ανάγκες τους.

Σημαντικό είναι να λάβουν υπόψη τους παράγοντες όπως η ποσότητα ενέργειας που καταναλώνουν, το επίπεδο κατανάλωσης (ώρες αιχμής, ώρες ζήτησης), καθώς και οι τυχόν πρόσθετες παροχές που προσφέρουν οι προμηθευτές.

Η σύγκριση των προσφορών μπορεί να γίνει εύκολα μέσω της ιστοσελίδας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Related posts

Ενεργειακή Ρύθμιση στην Αγροτική Παραγωγή: Φθηνό Ρεύμα για Αειφορικές Επιλογές

Arcadia Spot GZ

Σταδιακή καταμέτρηση ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ : Αλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος

Arcadia Spot GZ

Σημαντική οικονομική ανάσα για 730.000 νοικοκυριά!

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment