Επικαιρότητα Οικονομία

Σταδιακή καταμέτρηση ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ : Αλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ - ΓΟΡΤΥΝΙΑ 26/04/2024

Σταδιακή καταμέτρηση ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ: Διαφάνεια χρεώσεων και αλλαγές παρόχων.

Τον προηγούμενο μήνα, ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει σταδιακή καταμέτρηση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε μηνιαία βάση. Αυτό έχει ως στόχο να ολοκληρωθεί πανελλαδικά έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με οδηγία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αυτό αποτελεί ένα από τα κύρια μέτρα του υπουργείου για την υποστήριξη των καταναλωτών, καθώς παρέχει διαφάνεια στη διαδικασία χρέωσης. Παράλληλα, αποτελεί ένα από τα βασικά ορόσημα της νέας νομοθεσίας που επιτρέπει στους καταναλωτές να αλλάζουν πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος κάθε μήνα, υπό τον όρο ότι δεν έχουν οφειλές.

Ωστόσο, η μεταβατική περίοδος προκαλεί ανησυχίες σε ορισμένους καταναλωτές, οι οποίοι θέλουν να αλλάξουν πάροχο αλλά δυσκολεύονται να υπολογίσουν τα έξοδά τους λόγω των ήδη ληφθέντων λογαριασμών. Η διαχειριστική εταιρεία έχει ζητήσει από τους καταναλωτές να διασφαλίσουν την πρόσβαση του τεχνικού προσωπικού στους μετρητές τους, ώστε να γίνει η καταγραφή της κατανάλωσης και να χορηγηθούν οι απαραίτητοι λογαριασμοί.

Για όσους δεν είναι δυνατή η λήψη της καταγραφής, παρέχεται η δυνατότητα να καταχωρηθεί η καταγραφή εντός τεσσάρων εργάσιμων ημερών μέσω τηλεφώνου, ιστοσελίδας ή εφαρμογής. Τέλος, παρέχονται πληροφορίες για τις τιμές των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος και οι επιλογές συμβάσεων.

Related posts

Τιμολόγια Ηλεκτρικού Ρεύματος: Απρίλιος 2024

Arcadia Spot KP

Ενεργειακή Ρύθμιση στην Αγροτική Παραγωγή: Φθηνό Ρεύμα για Αειφορικές Επιλογές

Arcadia Spot GZ

Χαμηλότερες Χρεώσεις στα Πράσινα Τιμολόγια του Ρεύματος για τον Μήνα Μάρτιο

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment