Ελλάδα Επικαιρότητα

Άμεση αποζημείωση για τους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους

alexandroupoli_fotia-scaled.jpg

Άμεση αποζημείωση για τους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους. Οι πυρκαγές που εκδηλώθηκαν πρόσφατα στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές στον γεωργικό τομέα. Οι περισσότερες ζημίες αφορούν τη μελισσοκομία, με πολλούς επαγγελματίες μελισσοκόμους να αντιμετωπίζουν την ολοσχερή καταστροφή των μελισσιών τους.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης, επισήμανε ότι οι επαγγελματίες μελισσοκόμοι που υπέστησαν ζημίες θα αποζημιωθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του Εθνικού Ταμείου Ασφάλισης Αγροτικών Εργαζομένων (ΕΛΓΑ). Όσοι δεν είναι επαγγελματίες μελισσοκόμοι θα λάβουν το 50% της αποζημίωσης.

Όσον αφορά το κτηνιατρικό κεφάλαιο, οι απώλειες είναι περιορισμένες, καθώς η πλειοψηφία των κοπαδιών μεταφέρθηκε σε ασφαλή μέρη. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι πέντε στάβλοι καταστράφηκαν από τις φλόγες.

Οι αρμόδιες αρχές προσπαθούν να παρέχουν βοήθεια στους κτηνοτρόφους που έχουν μετακινήσει τα κοπάδια τους σε ασφαλή σημεία. Επιπλέον, θα προσφερθεί αποζημίωση για τα ζώα που έχασαν τη ζωή τους λόγω των πυρκαγιών.

Στη φυτική παραγωγή, οι ζημίες είναι λιγότερες, καθώς πολλά χωράφια είχαν ήδη συγκομιδιαστεί. Παρ’ όλα αυτά, δέντρα ελιάς έχουν καεί, ενώ η καταγραφή των καταστροφών βρίσκεται υπό εξέλιξη.

Ο υφυπουργός Κελέτσης υπογράμμισε ότι οι καταστροφές που δεν καλύπτονται από το ΕΛΓΑ θα αποζημιωθούν μέσω κρατικής υποστήριξης. Τέλος, επισήμανε ότι η καταγραφή των ζημιών βρίσκεται σε εξέλιξη σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.

Related posts

Ανησυχητική Αύξηση του Ενεργειακού Κόστους στις Επιχειρήσεις Εστίασης

Arcadia Spot GZ

Τα μέτρα της κυβέρνησης για τα ακίνητα το 2024

Arcadia Spot GZ

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο γάλα – Οι τιμές του πρόβειου και του κατσικίσιου

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment