Δήμος Τρίπολης Εκδηλώσεις Επικαιρότητα

Έκθεση στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης για την επέτειο της Άλωσης

Έκθεση Όπλων Αφίσα

Έκθεση στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 25 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 202η επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς, διοργανώνεται αρθρωτή έκθεση με θέμα “Όπλα των Ελλήνων κατά τους αρχαίους χρόνους και την Ελληνική Επανάσταση”.

Η έκθεση περιλαμβάνει:

  • Ανάπτυξη και παρουσίαση συλλεκτικών γνησίων αγχέμαχων και εκηβόλων όπλων των 18ου και 19ου αιώνα, που χρησιμοποίησαν οι αγωνιστές της Επανάστασης του 1821, καθώς και παρουσίαση της ένδυσης-υπόδησης και της πολεμικής εξάρτησης που έφεραν στα πεδία των μαχών και στην καθημερινή τους ζωή οι ηρωικοί πρόγονοί μας.

    Οι επισκέπτες της έκθεσης, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα όπλα και να συζητήσουν με τους συλλέκτες των παραδοσιακών όπλων, αποκομίζοντας τεκμηριωμένες πληροφορίες για τη λειτουργία και τα χαρακτηριστικά των εμπροσθογεμών όπλων, τη χρήση των παρελκομένων εξαρτημάτων τους, τον τρόπο διεξαγωγής των μαχών της περιόδου και τις ιδιαιτερότητες της ενδυμασίας, των καθημερινών συνηθειών και της διατροφής των αγωνιστών.
  • Δημιουργίες σε μέταλλο από τον Βασίλη Κωνσταντόπουλου, εμπνευσμένες και σφυρηλατημένες με παραδοσιακό τρόπο από τα βασικά είδη των αγχέμαχων επιθετικών και αμυντικών ατομικών όπλων των αρχαίων Ελλήνων. Επισημαίνεται ότι τα έργα του Βασίλη Κωνσταντόπουλου, θα παραμείνουν σε έκθεση στο Μουσείο μέχρι το Μάιο του 2024.

Παράλληλη Έκθεση: «Οι Ήρωες του 1821», με δημιουργίες τεχνικής κολλάζ από τη Μαρία Μπιζάνη.

Διάρκεια της έκθεσης από 21 έως 25 Σεπτεμβρίου και ώρες επισκέψεων κοινού από 09:00 έως 19:00. Για την οργάνωση των ξεναγήσεων-επιδείξεων, καθορίζεται ότι θα συγκροτούνται ολιγομελή γκρουπ επισκεπτών και οι ξεναγήσεις θα αρχίζουν κάθε ώρα (9, 10, 11 κλπ). Τηλέφωνα επικοινωνίας για το συντονισμό της ροής των επισκεπτών και των σχολείων, 2710234410 και κινητό 6907645842.

Related posts

Τζιούμης: «Με συνέργειες επιδιώκουμε μια κοινωνία υγιή»

Arcadia Spot NG

Φωτιά σε Μονοκατοικία στην Τρίπολη

Arcadia Spot NG

Ένα ακόμα τροχαίο στην πόλη μας

Arcadia Spot NG

Leave a Comment