Ελλάδα Επικαιρότητα

Έναρξη των σχολείων αύριο σε όλη τη χώρα εκτός από τη Θεσσαλία

Έναρξη των σχολείων αύριο

Έναρξη των σχολείων αύριο σε όλη τη χώρα εκτός από τη Θεσσαλία. Εκτός από τον νομό Θεσσαλίας, τη Δευτέρα, οι μαθητές σε όλη τη χώρα θα επιστρέψουν στα σχολεία. Την πρώτη ημέρα, θα πραγματοποιηθεί ο κλασικός αγιασμός, θα γίνουν ενημερώσεις για το πρόγραμμα και τη λειτουργία του σχολείου, θα διανεμηθούν τα βιβλία, και μετά οι μαθητές θα αποχωρήσουν. Από την Τρίτη, τα μαθήματα θα ξεκινήσουν κανονικά.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη προχωρήσει στην πρόσληψη 23.211 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καλύπτοντας μεγάλο μέρος των κενών στα σχολεία. Συγκεκριμένα, προσλήφθηκαν 8.746 εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια και 4.898 στη Δευτεροβάθμια. Επιπλέον, 192 εκπαιδευτικοί για τα Μουσικά Σχολεία και 39 στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων.

Στην Ειδική Αγωγή, προσλήφθηκαν 7.360 εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια και 1.976 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Παρά ταύτα, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες πιστεύουν ότι οι ανάγκες για αναπληρωτές μπορεί να αγγίξουν τους 48.000, και γι’ αυτό απαιτούν περισσότερες προσλήψεις στην αρχική φάση.

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της σχολικής χρονιάς και των εξετάσεων, αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, στη Θεσσαλία, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, τα μαθήματα θα αρχίσουν με μία εβδομάδα καθυστέρησης, σύμφωνα με απόφαση που λήφθηκε μετά από συνεννόηση με τον περιφερειάρχη της Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού.

Related posts

Νέος Κανονισμός για τα σχολεία : Η ποινή που προβλέπεται για τα κινητά τηλέφωνα

Arcadia Spot GZ

Αγιασμός & κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του ομίλου τένις της ΑΕΚ Τρίπολης

ArcadiaSpot Team

Κλειστά τα σχολεία στη Νότια Κυνουρία

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment