Ελλάδα Επικαιρότητα

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση στην Βουλή για την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη

vouli (2)

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση στην Βουλή έχει δημιουργηθεί αυτές τις μέρες σχετικά με την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη. Συγκεκριμένα σήμερα εισάγεται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής προς συζήτηση στις 15:00. Στην Ολομέλεια θα παρουσιαστεί αύριο την Τρίτη 11/4 η συμπληρωματική τροπολογία που μπλοκάρει το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη για τις εκλογές που έρχονται. Όπως όλα δείχνουν η απόφαση του Αρείου Πάγου για την τροπολογία θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις 5 Μαϊου.

Με την αλλαγή του νόμου οι αποφάσεις θα παίρνονται από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και όχι από ένα μέρος του Α’ τμήματος. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλή του Αρείου Πάγου που έκανε αναφορά για στοχοποίηση του με αυτό τον νόμο. Τέλος άφησε αιχμές κατά του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη πως υποδεικνύει στους δικαστές τις αποφάσεις τους.

Αυτό δεν έμεινε αναπάντητο από τον Υπουργό Εσωτερικών που είπε χαρακτηριστικά “στις Δημοκρατίες νομοθετεί η Βουλή και όχι οι δικαστές”. Μάλιστα είπε πως η σύνθεση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου είναι συγκεκριμένη και δεν επηρεάζεται από την κυβερνητική νομοθεσία.

Αυτή η δήλωση του κ. Τζανερίκου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και σε πολλούς συνταγματολόγους. Λόγω της πρωτοφανής παρέμβασης του αρεοπαγίτη διατύπωσαν την άποψη πως θα ήταν καλό να απέχει από τις αρμοδιότητες του.

Η έντονη πολιτική αντιπαράθεση στην Βουλή που προκλήθηκε από την πρόταση της τροπολογίας

Παρέμβαση έκανε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος επί του θέματος. Κάλεσε τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Τζανερίκο σε αποχή από τα καθήκοντα του λόγω της δημόσιας τοποθέτησης του.

Το ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση πως έκανε ερασιτεχνικούς χειρισμούς που τώρα την αναγκάζουν να κάνει διορθώσεις εις βάρος της Δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε: “Ο κ. Μητσοτάκης δεν μας άκουσε όταν προειδοποιούσαμε και απέρριψε την τροπολογία που είχαμε καταθέσει και αποτελούσε τη μόνη λύση για τον αποκλεισμό των νεοναζί. Τώρα σε αυτή την παρωδία ας αναλάβει μόνος του την ευθύνη”.

Το ΠΑΣΟΚ διατήρησε μια σχετικά ουδέτερη στάση αφού θα υπερψηφίσει την τροπολογία αλλά ταυτόχρονα ασκεί και κριτική στην κυβέρνηση.

Τέλος έντονη κριτική άσκησε το ΚΚΕ τόσο σε ΝΔ όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας αναφορά για δήθεν “αντισυστημική” ψήφο σε σχέση με την ακροδεξιά.

Πηγή CNN Greece

Leave a Comment