Top News Ελλάδα Επικαιρότητα

Παραίτηση του αντιπροέδρου Χρήστου Τζανερίκου από τον Άρειο Πάγο

areiospagos

Παραίτηση του αντιπροέδρου Χρήστου Τζανερίκου από τον Άρειο Πάγο είχαμε πριν από λίγο. Η παραίτηση του προέδρου του Α1 Τμήματος, Χρήστου Τζανερίκου οφείλεται στην δημόσια δήλωση του για την τροπολογία της Κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη. Άξιο αναφοράς είναι πως η παραίτηση του κ.Τζανερίκου πραγματοποιήθηκε δυόμιση μήνες από την αποχώρηση του από το Δικαστικό σώμα λόγω συνταξιοδότησης τον Ιούνιο. Την παραίτηση παρέλαβε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου.

Αντικαταστάτρια του κ.Τζανερίκου θα είναι η αρχαιότερη αρεοπαγίτης Ευδοξία Κιουπτσίδου. Μάλιστα η κα. Κιουπτσίδου θα προεδεύσει της σύνθεσης των δικαστών που θα κρίνουν την νομιμότητα της συμμετοχής των κομμάτων στις ερχόμενες εκλογές.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ.Τζανερίκος ακόμα πιο συγκεκριμένα παραιτήθηκε καθώς ως πρόεδρος του τμήματος που θα έκρινε την είσοδο στις εκλογές του κόμματος “Έλληνες” με ιδρυτή τον Ηλία Κασιδιάρη πήρε δημόσια θέση για την ρύθμιση της κυβέρνησης ουσιαστικά θέτοντας σε αμφισβήτηση την αμεροληψία του σε όλη την διαδικασία.

Η δήλωση του Χρήστου Τζανερίκου σχετικά με την ρύθμιση της κυβέρνησης που ανέθετε στο σύνολο των δικαστών του τμήματος Α1 την απόφαση για το κόμμα Κασιδιάρη καθώς και για τα άλλα κόμματα, έκανε αναφορά για πρωτοφανή παρέμβαση στο έργο του ανωτάτου δικαστηρίου. Τέλος έκανε αναφορά για δήλωση δυσπιστίας με την εν λόγω ρύθμιση προς το πρόσωπο του.

Related posts

Ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων

Arcadia Spot GZ

Πιθανή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αρκαδία

Arcadia Spot GZ

Δικαστικός αντιπρόσωπος σταμάτησε την καταμέτρηση και πήγε για ύπνο

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment