Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

ΑΑΔΕ : Ενημέρωση και προειδοποίηση των πολιτών με sms

ΑΑΔΕ : Ενημέρωση και προειδοποίηση

ΑΑΔΕ : Ενημέρωση και προειδοποίηση των πολιτών με sms. Η ΑΑΔΕ προετοιμάζεται να ενεργοποιήσει ένα νέο φορολογικό ημερολόγιο που θα στέλνει αυτόματα υπενθυμίσεις στους φορολογούμενους. Ο στόχος έιναι να μην χάσουν οι φορολογούμενοι τις προθεσμίες των φορολογικών τους υποχρεώσεων. Η εν λόγω λύση αποσκοπεί στη διασφάλιση των δημόσιων εσόδων και στην ενίσχυση της οικειοθελούς συμμόρφωσης των πολιτών.

Το φορολογικό ημερολόγιο θα λειτουργεί μέσω ενός εφαρμογής, η οποία θα ενημερώνει τους φορολογούμενους για τις επικείμενες φορολογικές τους υποχρεώσεις. Κάποιες, όπως δόσεις φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, δηλώσεις ΦΠΑ και πληρωμή φόρου. Η εφαρμογή θα επιτρέπει στους πολίτες να να ενημερώνονται για τις οφειλές τους και να πραγματοποιούν πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου.

Η ΑΑΔΕ στοχεύει να μειώσει τις περιπτώσεις χρεοκοπίας και παράτασης πληρωμών, επιτυγχάνοντας πιο εύκολη παρακολούθηση των φορολογικών υποχρεώσεων. Οι υπενθυμίσεις θα αποστέλλονται αυτόματα, παρέχοντας ενημερώσεις για προθεσμίες και δόσεις, ενώ η μη ρυθμισμένη κατάσταση θα οδηγεί σε αυτόματες κυρώσεις. ΑΑΔΕ : Ενημέρωση και προειδοποίηση

Για παράδειγμα ο συναγερμός της εφορίας θα ενεργοποιείται:

  • Όταν ο οφειλέτης δεν έχει πληρώσει εμπρόθεσμα μία μηνιαία δόση της ρύθμισής του και βρίσκεται πολύ κοντά στη λήξη της προθεσμίας και της επόμενης δόσης. Στην περίπτωση αυτή, το σύστημα θα τον ειδοποιεί ότι εάν δεν εξοφλήσει εμπρόθεσμα και δεύτερη συνεχόμενη δόση, θα τεθεί εκτός ρύθμισης.
  • Όταν βρίσκεται πολύ κοντά στη λήξη της προθεσμίας υποβολής μιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή μιας δήλωσης ΦΠΑ και δεν την έχει ακόμη υποβάλει, δεδομένου ότι και σε περίπτωση μη υποβολής δηλώσεων, μια ρύθμιση μπορεί να χαθεί.

Με αυτόν τον τρόπο, η ΑΑΔΕ ελπίζει ότι το νέο φορολογικό ημερολόγιο θα συμβάλει στην ενίσχυση των εσόδων του δημοσίου . Θα βοηθήσει στη διατήρηση των προθεσμιών πληρωμών, προστατεύοντας τους φορολογούμενους από πρόσθετες κυρώσεις.

Related posts

Επιτυχής Ημερίδα της ΑΑΔΕ: Νέες Εξελίξεις στην Πλατφόρμα myDATA και Διαδικασίες ΦΠΑ

Arcadia Spot GZ

Ενημέρωση για την Υποβολή Φορολογικών Δηλώσεων 2024: Νέοι Κωδικοί και Αυτόματη Υποβολή για Απλούστευση της Διαδικασίας

Arcadia Spot GZ

Ενημερωτικά Emails για τη Διασύνδεση POS με Ταμειακές Μηχανές: Υπενθύμιση Προθεσμιών και Προστίμων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment