Ελλάδα Επικαιρότητα

Αγριογούρουνα: Ο κίνδυνος για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης

Αγριογούρουνα: Ο κίνδυνος για τους κατοίκους

Αγριογούρουνα: Ο κίνδυνος για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης. Η εμφάνιση αγριογούρουνων σε όλο και περισσότερες περιοχές της Θεσσαλονίκης προκαλεί ανησυχία στις τοπικές αρχές.

Οι δήμαρχοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εκδήλωση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, καθώς τα αγριογούρουνα είναι επικίνδυνα ζώα που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς ή ακόμα και θανάτους.

Μάλιστα, το καλοκαίρι του 2022 στο Κιλκίς, δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, έπειτα από σύγκρουση περιπολικού με αγέλη αγριόχοιρων.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας, περιβάλλοντος & ανακύκλωσης Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, κ. Γιάννη Καρτάλη, ο πληθυσμός των αγριογούρουνων στη Θεσσαλονίκη αυξάνεται ραγδαία, με ποσοστά που φτάνουν το 100% από έτος σε έτος.

Ο ομότιμος καθηγητής δασολογίας και φυσικού περιβάλλοντος, κ. Χρήστος Βλάχος, επισημαίνει ότι τα αγριογούρουνα που εμφανίζονται στην πόλη είναι υβρίδια, δηλαδή ζώα που έχουν προκύψει από τη διασταύρωση αγριόχοιρων με οικόσιτα γουρούνια. Αγριογούρουνα: Ο κίνδυνος για τους κατοίκους

Τα υβρίδια αυτά είναι πιο επιθετικά από τα αγριογούρουνα και έχουν πιο παχύ κρέας, με αποτέλεσμα να αποτελούν πιο ελκυστικό στόχο για τους κυνηγούς.

Ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Δημήτρης Παντελάκης, υποστηρίζει ότι ο κυνηγετικός σύλλογος μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του πληθυσμού των αγριογούρουνων, αλλά απαιτείται ο συντονισμός των αρμόδιων φορέων.

Εάν δεν ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, τα αγριογούρουνα θα συνεχίσουν να αυξάνονται σε αριθμό και θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, όπως οι αγελάδες στην Ινδία.

Διαβάστε σχετικό άρθρο ΕΔΩ

Related posts

Ανήλικη Συμμορία Λήστευε Περαστικούς στην Περιοχή των ΚΤΕΛ «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη

Arcadia Spot GZ

Θεσσαλονίκη : Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης σε βάρος εταιρείας του εξωτερικού

Arcadia Spot GZ

Καταδικάστηκε 69χρονος για γενετήσιες πράξεις: Ποινή 10 ετών κάθειρξης

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment