Ελλάδα Επικαιρότητα

Αγρότες και Κτηνοτρόφοι Αποκλείουν Τελωνείο στη Φλώρινα Λόγω Μέτρων Κατά της Β. Μακεδονίας

Αγρότες και Κτηνοτρόφοι Αποκλείουν Τελωνείο στη Φλώρινα Λόγω Μέτρων Κατά της Β. Μακεδονίας

Αγρότες και Κτηνοτρόφοι Αποκλείουν Τελωνείο στη Φλώρινα Λόγω Μέτρων Κατά της Β. Μακεδονίας. Στις 13:00 το μεσημέρι, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας προχώρησαν σε τετράωρο αποκλεισμό του Τελωνείου της Νίκης στη Φλώρινα. Αυτός ο αποκλεισμός επηρέαζε μόνο την κίνηση των φορτηγών αυτοκινήτων που εισέρχονται και εξέρχονται από τη Βόρεια Μακεδονία, ενώ η κυκλοφορία των υπολοίπων ΙΧ ήταν φυσιολογική.

Δεν υπήρχαν ουρές φορτηγών στα σύνορα, καθώς η ελληνική Αστυνομία είχε ακινητοποιήσει τα φορτηγά λίγα χιλιόμετρα πριν τα σύνορα, ενώ από την πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας οι αρχές είχαν προχωρήσει στην ακινητοποίησή τους ακόμη πιο κοντά στα σύνορα.

Καθημερινά, εκατοντάδες φορτηγά με πινακίδες Βόρειας Μακεδονίας διέρχονται από τα σύνορα της Νίκης, μεταφέροντας λιγνίτη από τα ορυχεία της Αχλάδας στη Φλώρινα στις τρεις μονάδες του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού, που βρίσκονται 15 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα, στην πόλη Μπίτολα.

Αργά χθες το βράδυ, το μπλόκο στο Τελωνείο της Νίκης ενισχύθηκε με δεκάδες τρακτέρ, καθώς οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι προσπαθούσαν να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση με τον αποκλεισμό των συνόρων.

Related posts

Αγρότες Θεσσαλίας: Αποχώρηση από το Μέγαρο Μαξίμου λόγω έλλειψης “ουσιαστικών απαντήσεων”

Arcadia Spot GZ

Ενεργειακή Ρύθμιση στην Αγροτική Παραγωγή: Φθηνό Ρεύμα για Αειφορικές Επιλογές

Arcadia Spot GZ

Παρουσίαση του Ολλανδικού Σχεδίου για τη Θεσσαλία από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment