Ελλάδα Επικαιρότητα

Αγρότες σε ετοιμότητα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Αγρότες σε ετοιμότητα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Αγρότες σε ετοιμότητα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Με “κόκκινες γραμμές” και αδιαπραγμάτευτα αιτήματα, οι αγρότες προετοιμάζονται για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου. Στόχος της 15μελούς αντιπροσωπείας που θα εκπροσωπήσει τον πρωτογενή τομέα είναι η διεκδίκηση δίκαιων λύσεων στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Κύρια αιτήματα των αγροτών είναι η θέσπιση αφορολογήτου πετρελαίου, η παροχή φθηνού αγροτικού ρεύματος με τιμή 7 λεπτά/kWh και η θεσμοθέτηση κατώτατων εγγυημένων τιμών για τα προϊόντα τους.

Παράλληλα, οι αγρότες διαμηνύουν πως εάν δεν λάβουν ικανοποιητικές απαντήσεις από τον πρωθυπουργό, θα προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με αποκλεισμούς δρόμων και άλλες δυναμικές Aktionen.

Σήμερα ( Κυριακή) 11 Φεβρουαρίου, οι αγρότες προτίθενται να αποκλείσουν την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών από τις 12:00 έως τις 20:00. πηγή

Σημαντική στιγμή τις τελευταίες ημέρες ήταν η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στο μπλόκο της Καρδίτσας. Ο κ. Κασσελάκης συνομίλησε με τους αγρότες και εξέφρασε την υποστήριξή του στα αιτήματά τους, τονίζοντας πως “οι αγρότες είναι σύγχρονοι σίσυφοι της κοινωνίας”.

Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου φαντάζει καθοριστική για την εξέλιξη των αγροτικών κινητοποιήσεων. Σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων, οι αγρότες προειδοποιούν πως θα κλιμακώσουν τις Aktionenς τους, θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία της χώρας.

Related posts

Κατώτατος Μισθός : Την ερχόμενη Τετάρτη θα ληφθεί η τελική απόφαση

Arcadia Spot GZ

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Arcadia Spot GZ

Αγρότες Θεσσαλίας: Αποχώρηση από το Μέγαρο Μαξίμου λόγω έλλειψης “ουσιαστικών απαντήσεων”

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment