Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Κατώτατος Μισθός : Την ερχόμενη Τετάρτη θα ληφθεί η τελική απόφαση

Νέος Κατώτατος Μισθός : Πόσο ανέβηκε

Κατώτατος Μισθός : Την ερχόμενη Τετάρτη θα ληφθεί η τελική απόφαση . Η απόφαση για την αύξηση του κατώτατου μισθού θα ληφθεί την επόμενη Τετάρτη, στις 27 Μαρτίου, βάσει της πρότασης της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου, προς το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ανέφερε: “Η μόνη απάντηση είναι η αύξηση των μισθών. Κατανοούμε ότι μέχρι να αυξηθούν οι μισθοί υπάρχει μια απόσταση… Λίγη υπομονή ακόμα, θα ακούσετε τις προτάσεις της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό στο υπουργικό συμβούλιο της επόμενης Τετάρτης”.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου. Προηγούμενες εισηγήσεις έθεσαν την αύξηση από 3,5% έως και 12%, λαμβάνοντας υπόψη τον κοινωνικό διάλογο και τις επιστημονικές εκτιμήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατώτατος μισθός επηρεάζει 19 επιδοτήσεις με δημοσιονομικό αντίκτυπο, συμπεριλαμβανομένων επιδομάτων ανεργίας και προγραμμάτων της Δημόσιας Υγείας.

Related posts

Νέος Κατώτατος Μισθός : Πόσο ανέβηκε

Arcadia Spot GZ

Κατώτατος Μισθός : Ανακοινώνεται αύριο στις 11 το Υπουργικό Συμβούλιο

Arcadia Spot GZ

Υπουργικό Συμβούλιο : Την Παρασκευή η ανακοίνωση νέου κατώτατου μισθού

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment