Top News Δήμος Β. Κυνουρίας Επικαιρότητα

Ανακαλύπτοντας το παρελθόν | Μέρος 1ο

Ανακαλύπτοντας το παρελθόν

Ανακαλύπτοντας το παρελθόν Μέρος 1ο: Ξεκινάμε την ιστορία μας η οποία διαδραματίζεται στο Παράλιο Άστρος την δεκαετία του 70 συνδέοντας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Η Σοφία, ο Λούκας, ο Άρης, η Ζωή και η Άννα είναι πέντε άγνωστοι μεταξύ τους, από διαφορετικές γωνιές του κόσμου ο καθένας. Μια μέρα λαμβάνουν μία απρόσμενη πρόσκληση, περιλαμβάνοντας μια φωτογραφία ξεχωριστή για τον καθένα. Αφορά ένα ειδικό συνέδριο στις 07/07/1977 στον παραθαλάσσιο προορισμό του Παράλιου Άστρους με θέμα «Ανακαλύπτοντας το παρελθόν».

Η Σοφία είναι μία επιτυχημένη δικηγόρος που ζει και εργάζεται στη Μάλτα. Καθώς την ελκύει το μυστήριο αποφασίζει να δεχτεί την πρόσκληση και να ταξιδέψει προς αυτόν τον άγνωστο για εκείνη προορισμό.

Ο Λούκας είναι ηθοποιός και ζει μόνιμα στη Γερμανία. Έχει μάθει να ακολουθεί το ένστικτό του και γι’ αυτό χωρίς δεύτερη σκέψη αποφασίζει να δεχτεί την πρόσκληση και να πάει. Ο τυχοδιωκτικός τρόπος ζωής είναι στο αίμα του εξάλλου.

Ο Άρης είναι μαθηματικός και κατάγεται από την Αθήνα. Λόγω επαγγέλματος έχει μάθει να διορίζεται σε διαφορετικές περιοχές ανά την Ελλάδα και κατά συνέπεια να γνωρίζει νέα μέρη και να αποκτά νέες εμπειρίες. Έτσι η πρόσκληση τον χαροποίησε ιδιαίτερα, καθώς ήξερε ότι θα ζήσει άλλη μία μοναδική εμπειρία.

Η Ζωή είναι φοιτήτρια στην Θεσσαλονίκη. Μόλις διάβασε την πρόσκληση κατάλαβε ότι η φωτογραφία που περιλάμβανε ο φάκελος συνδεόταν με το παρελθόν της, όμως δεν ήξερε ποιος την τράβηξε και γιατί.

Η Άννα είναι δημοσιογράφος και ζει στο Λονδίνο. Πάντα ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα, καθώς είχε ακούσει τα καλύτερα γι’ αυτήν. Μόλις έφτασε, λοιπόν, η πρόσκληση στα χέρια της ενθουσιάστηκε και δεν δίστασε λεπτό στο να φτιάξει τις βαλίτσες της και να ταξιδέψει με το πρώτο αεροπλάνο. 

Η συνάντηση


Καθώς οι πέντε πρωταγωνιστές φτάνουν στον προορισμό τους, στο νέο ξενοδοχείο «Χρυσή Ακτή» στο Παράλιο Άστρος, και συναντιούνται, αντιλαμβάνονται ότι έχουν κάτι κοινό, μια παράξενη φωτογραφία από το παρελθόν που δεν μπορούν να εξηγήσουν. Όλοι αισθάνονται περίεργα ”ενωμένοι” μεταξύ τους, αλλά κανένας δεν μπορεί να καταλάβει γιατί. Καθώς εξετάζουν τη φωτογραφία ανακαλύπτουν περισσότερες λεπτομέρειες που τους ενώνουν. Η πρόσκληση κρύβει περισσότερα απ’ ότι φαίνεται και έτσι αποφασίζουν να ερευνήσουν το μυστήριο πίσω από αυτήν την πρόσκληση και τις παράξενες συμπτώσεις που τους ενώνουν.

φάρος Παράλιου Άστρους
Φάρος Παράλιου Άστρους

Αποφάσισαν να εξερευνήσουν το μέρος και έτσι ξεκίνησαν περπατώντας. Ανεβαίνοντας στο Νησί, με πρώτη στάση στον Φάρο, ”φωτίστηκαν” άγνωστες πτυχές του παρελθόντος τους. Η νεαρή Ζωή ανακαλύπτει ότι οι γονείς της είχαν επιλέξει το Παράλιο Άστρος σαν περιοχή για «ταξίδι του μέλιτος». Μάλιστα είχαν τραβήξει μια αναμνηστική φωτογραφία στον Φάρο με θέα τον Αργολικό Κόλπο.

Ανακαλύπτοντας το παρελθόν μέρος 1ο: Ο αποκαλυπτικός περίπατος συνεχίζεται

Σε συνεχεία του περιπάτου τους καταλήγουν στο υψηλότερο σημείο του Νησιού, το Κάστρο των Ζαφειροπουλέων. Παρατηρώντας κι άλλες αναμνηστικές φωτογραφίες που είχαν τραβήξει, υπήρχε μία στην οποία ήταν μαζί τους ένας άντρας που μοιάζει πολύ με τον Λούκας. Έτσι αποφασίζει να το συζητήσει μαζί του για να βρουν τι κοινά στοιχεία έχουν.

Κάστρο_Παράλιου_Άστρους
Κάστρο Παράλιου Άστρους-Κάστρο Ζαφειροπουλέων

Καθώς κατέβηκαν προς τον μόλο της περιοχής η Σοφία αντιλαμβάνεται ότι η φωτογραφία που υπάρχει στον φάκελο μαζί με την πρόσκληση δεν είναι τυχαία. Ανακάλυψε ότι το παρελθόν της την συνδέει με τον Άρη. Η μητέρα της και η μητέρα του όντας νέες και ανύπαντρες είχαν έρθει για διακοπές στο Παράλιο Άστρος την ίδια χρονική περίοδο , είχαν γνωριστεί ,έγιναν φίλες και είχαν τραβήξει μια φωτογραφία για ενθύμιο.

παράλιο_άστρος_μόλος

Η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Οι πέντε πρωταγωνιστές αποφασίζουν να συνεργαστούν και να αναζητήσουν απαντήσεις που θα ξεκλειδώσουν το μυστήριο που τους συνδέει.
Καθώς συγκεντρώνουν όλο και περισσότερες πληροφορίες, η Άννα ανακαλύπτει ότι παλαιότερα είχε κάνει μία δημοσίευση σε μία εφημερίδα στα πρώτα της βήματα για το Παράλιο Άστρος, όπου γνώρισε έτσι τον ” μακρινό συγγενή” της Ζωής, καθώς ισχυριζόταν ότι έχει τη δύναμη να προβλέπει το μέλλον και να επηρεάζει το παρελθόν. Γεγονός που είχε προκαλέσει ευρέως μεγάλη εντύπωση.

Τι κοινό έχουν οι 5 πρωταγωνιστές μεταξύ τους; Θα λυθεί άραγε αυτό το μυστήριο;

Η συνέχεια της ιστορίας έπεται στο 2ο μέρος….
Για να διαβάσετε το 2ο μέρος πατήστε εδώ

Ανακαλύπτοντας το παρελθόν Μέρος 1ο: Ένα νέο προϊόν μυθοπλασίας από την ομάδα του ArcadiaSpot

#omada_Arcadia_spot

Νέο επεισόδιο κάθε εβδομάδα!

Related posts

Διακήρυξη της πράξης «Προμήθεια λογισμικού για την Ανάπτυξη Εφαρμογών Έξυπνων Πόλεων και Τεχνολογιών για το Διαδίκτυο των Αντικειμένων (IoT) του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας»

Arcadia Spot GZ

Ξεκινάει η υλοποίηση του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την τηλεμετρία και τον έλεγχο διαρροών ύδρευσης των δικτύων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας»

Arcadia Spot GZ

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 του Δήμου Β.Κυνουρίας

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment