Top News Δήμος Β. Κυνουρίας Επικαιρότητα

Ανακαλύπτοντας το παρελθόν | Μέρος 2ο

Ανακαλύπτοντας το παρελθόν

Ανακαλύπτοντας το παρελθόν Μέρος 2ο: Οι πέντε πρωταγωνιστές συνεχίζουν την αναζήτηση των στοιχείων που θα ξεκλειδώσουν τα μυστικά του παρελθόντος, που τους συνδέει.
(Μπορείτε να διαβάσετε το 1ο μέρος εδώ)

Ο “μακρινός συγγενής”

Ο “μακρινός συγγενής” αποδεικνύεται πως είναι ένας μυστηριώδης και εξαιρετικά χαρισματικός άνθρωπος. Το ταλέντο του, που αποτελεί ένα μοναδικό δώρο, είναι η ικανότητα να ανακαλύπτει το παρελθόν και να ανατρέπει τις παγιωμένες αλήθειες. Μέσα από την εξαιρετική του ευφυΐα και τη βαθιά κατανόησή του για τον χρόνο και τις συνδέσεις, καταφέρνει να αποκρυπτογραφεί τα παρελθοντικά γεγονότα και να αναδεικνύει τις κρυφές σχέσεις μεταξύ ανθρώπων.

Το ταλέντο του αυτό αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο, που χρησιμοποιεί για να αποκαλύπτει τα μυστικά και να φωτίζει τον δρόμο των πρωταγωνιστών στην αναζήτησή τους για την αλήθεια. Μέσα από το ταξίδι τους, ο μακρινός συγγενής αποκαλύπτεται ως ένας καθοδηγητής της ιστορίας, που με το ταλέντο του διευκολύνει την ανασκόπηση στο παρελθόν και την ανακάλυψη των κρυμμένων συνδέσεων που ενώνουν τους πρωταγωνιστές.

Ανακαλύπτοντας το παρελθόν: Η 1η Αποκάλυψη | Μια κοινή φωτογραφία

Γυρνώντας πίσω στο ξενοδοχείο ο Άρης βρήκε ένα σκονισμένο οικογενειακό άλμπουμ στο δωμάτιο του, όπου απ’ έξω έγραφε “09/06/1947”.

Ήταν η ημερομηνία γέννησης του Άρη. Όταν το διάβασε σάστισε και το άνοιξε να δει τι φωτογραφίες υπάρχουν μέσα. Όλες οι φωτογραφίες ήταν από την παιδική του ηλικία, ξεχώρισε όμως μία φωτογραφία, στην οποία ο Άρης ήταν 6 χρονών και η οποία ήταν μισοσκισμένη.
Καλεί αμέσως τους υπόλοιπους στο δωμάτιο του να τους δείξει το άλμπουμ. Η Σοφία όταν είδε τη φωτογραφία που ήταν σκισμένη στη μέση, κοκάλωσε.
Εκείνη τη στιγμή με τρεμάμενη φωνή και αγωνία λέει στον Άρη:
Σοφία : Αυτός στην φωτογραφία εσύ είσαι;
Άρης : Ναι, γιατί; Τι έγινε;
Εκείνη τη στιγμή βγάζει από το πορτοφόλι της η Σοφία μία φωτογραφία, επίσης μισοσκισμένη, και φαίνεται ότι συνδέεται απόλυτα με τη φωτογραφία του Άρη.
Τις ενώνουν και ανακαλύπτουν πως από πίσω υπάρχει μία φράση που έγραφε:


“Στα αγαπημένα μου παιδιά, με αγάπη ο Πατέρας σας”
Αμέσως αντιλαμβάνονται ο Άρης και η Σοφία πως είναι ετεροθαλή αδέλφια!

—————————-Ανακαλύπτοντας το παρελθόν—————————-

Τα 2 αδέρφια μένουν άναυδοι. Ο Άρης όμως σιγά σιγά αρχίζει να θυμάται και να εξιστορεί στους άλλους:

Άρης : Τη θυμάμαι αυτήν τη φωτογραφία. Είχαμε πάει βόλτα με τις μητέρες μας οι οποίες ήταν ως τότε φίλες. Αλλά την ίδια χρονιά μάλωσαν άσχημα και δεν ξαναμίλησαν ποτέ μεταξύ τους. Ορκίστηκαν να μην ξαναϊδωθούν ποτέ. Τότε ήταν που σε είδα και τελευταία φορά. Σοφία θυμάσαι καθόλου αυτά τα γεγονότα;


Σοφία : Όχι, δεν τα θυμάμαι καθόλου γιατί ήμουν πιο μικρή από σένα. Τότε πρέπει να ήμουν τριών. Αλλά και πάλι αυτό δεν εξηγεί πως είμαστε αδέρφια. Άρη τι γνωρίζεις για τον πατέρα σου;


Άρης : Η αλήθεια είναι ότι δεν τον θυμάμαι και πολύ καλά, γιατί έλειπε αρκετά από το σπίτι, μέχρι τη στιγμή που έφτασα 7 χρονών και τον είδα για τελευταία φορά. Όσες φορές αποπειράθηκα να ρωτήσω τη μητέρα μου γι’ αυτόν, απέφευγε να μου απαντήσει. Δεν ήθελε καθόλου να μιλάει για τον πατέρα μου. Τις ελάχιστες φορές που το έκανε χρησιμοποιούσε τα χειρότερα λόγια. Εσύ Σοφία; Τι σχέση είχες με τον πατέρα σου;


Σοφία : Εγώ τον πατέρα μου δεν τον γνώρισα ποτέ. Η μητέρα μου, μου είχε πει πως είχε πεθάνει όταν ήμουν νεογέννητη, και δεν μου είπε ποτέ τίποτα γι’ αυτόν. Επίσης, τη φωτογραφία τη μισοσκισμένη μου την έδωσε η μητέρα μου, λίγο πριν φύγει από τη ζωή και τα τελευταία της λόγια ήταν “Ελπίζω κάποια στιγμή να βρεις το άλλο μισό της φωτογραφίας”. Τώρα κατάλαβα τι εννοούσε. Πέρασα αρκετό καιρό προσπαθώντας να λύσω το μυστήριο της φωτογραφίας. Ειδικά τη φράση από πίσω “ο πατέρας σας”.


Άρης : Εγώ δεν θυμόμουν καν αυτήν τη φωτογραφία. Όπως και να έχε, πρέπει να ψάξουμε να βρούμε απαντήσεις.
Καλύτερα να χωριστούμε και να πάει ο καθένας στο δωμάτιο του να ψάξει για πληροφορίες.

Όλοι συμφώνησαν και έτσι πήγε ο καθένας στο δωμάτιο του και άρχισε να ψάχνει.

Ανακαλύπτοντας το παρελθόν: Η 2η αποκάλυψη | Ένα βραχιόλι από το παρελθόν

Η Ζωή μπαίνοντας στο δωμάτιο της παρατηρεί το συρτάρι του κομοδίνου της μισάνοιχτο και βλέπει μέσα ένα βραχιόλι. Το βραχιόλι είναι χρυσό και αρκετά μεγάλο. Το παίρνει στα χέρια της και παρατηρεί πως είναι σκαλισμένα πάνω του τα γράμματα  Α & Δ. Η  20χρονη Ζωή αναρωτήθηκε “Τι να σημαίνουν άραγε αυτά τα αρχικά;”

Η Ζωή παραμένει κάποιο διάστημα αβέβαιη για το βραχιόλι. Τα γράμματα Α & Δ της φαίνονται σαν μια αινιγματική πρόκληση. Σκέφτεται αν θα πρέπει να αναζητήσει τη σημασία πίσω από αυτά τα γράμματα ή αν είναι απλά τυχαία.

Καθώς περνάει ώρες προσπαθώντας να ανακαλύψει την αλήθεια, αρχίζει να ονειρεύεται για την προέλευση του βραχιολιού. Ίσως να είναι ένα μήνυμα από κάποιον που θέλει να επικοινωνήσει μαζί της. Ίσως να ανήκει σε κάποιον άγνωστο που το έχασε.

Καλεί τους υπόλοιπους και τους δείχνει το βραχιόλι.

Τότε η Άννα σοκάρεται, καθώς βλέπει το βραχιόλι.


Άννα : Που το βρήκες;;; (φώναξε)
Ζωή : Εδώ… μέσα στο κομοδίνο μου (απάντησε με διστακτική φωνή)
Άννα : Ελπίζω να λες αλήθεια (φώναξε νευριασμένη). Ο Άρης, ο Λούκας και η Σοφία προσπαθούν να ηρεμήσουν την Άννα, καθώς είχε τρομοκρατήσει τη Ζωή με τη συμπεριφορά της.


Σοφία : Γιατί αντέδρασες με αυτόν τον τρόπο;
Άννα : Αυτό το βραχιόλι μου το είχε χαρίσει ο πρώτος μου έρωτας όταν ήμουν 20 χρονών. Τα αρχικά που είναι σκαλισμένα είναι τα δικά μας Άννα & Δαμιανός (απάντησε βουρκωμένη).
Σοφία : Ωραία μέχρι εδώ αλλά πως κατέληξε στα χέρια της Ζωής; Επίσης δεν χρειάζεται να κλαις (της είπε με συμπονετική φωνή).
Άννα : Δεν καταλαβαίνεις, κλαίω επειδή αυτό το βραχιόλι μου το έκανε δώρο ο Δαμιανός, όταν γέννησα την κόρη μας πριν 20 χρόνια. Έπειτα από ένα μήνα ο Δαμιανός έφυγε για επαγγελματικό ταξίδι στη θάλασσα, τους έπιασε τρικυμία και το πλοίο βυθίστηκε. Όταν το έμαθα έπεσα πολύ ψυχολογικά και επειδή ήμουν μικρή με ένα μωρό στην αγκαλιά, αναγκάστηκα να δώσω το παιδί μας για υιοθεσία, πούλησα το βραχιόλι, για να μαζέψω κάποια χρήματα. Θα ήθελα πάρα πολύ να δω τη κόρη μου πως είναι σήμερα…

Η συνέχεια της ιστορίας έπεται στο 3ο μέρος….

Ανακαλύπτοντας το παρελθόν Μέρος 2ο: Ένα νέο προϊόν μυθοπλασίας από την ομάδα του ArcadiaSpot

Διαβάστε το Μέρος 3ο εδώ

#omada_Arcadia_spot

Νέο επεισόδιο κάθε εβδομάδα!

Related posts

Διακήρυξη της πράξης «Προμήθεια λογισμικού για την Ανάπτυξη Εφαρμογών Έξυπνων Πόλεων και Τεχνολογιών για το Διαδίκτυο των Αντικειμένων (IoT) του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας»

Arcadia Spot GZ

Ξεκινάει η υλοποίηση του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την τηλεμετρία και τον έλεγχο διαρροών ύδρευσης των δικτύων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας»

Arcadia Spot GZ

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 του Δήμου Β.Κυνουρίας

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment