Επικαιρότητα Οικονομία

Ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη δημιουργία του “Έβρος Pass”

Ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη δημιουργία του “Έβρος Pass”. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο κοινοβούλιο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και την αποζημίωση των πληγέντων. Επισημάνθηκε ότι οι πληγέντες θα λάβουν αποζημιώσεις, και θα δημιουργηθεί ένα πλαίσιο προστασίας που θα περιλαμβάνει αναστολές φόρων. Επιπλέον, παρόμοια με την περίπτωση της Εύβοιας, θα δημιουργηθεί ένα “Έβρος pass” με σκοπό την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης προς αυτή την περιοχή.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης θα διατεθούν για την πρόληψη και τη δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας στο Κτηματολόγιο που θα βοηθά στον εντοπισμό ακαθάριστων οικοπέδων. Επιπλέον, θα ενισχυθούν οι πολιτικές αναδάσωσης, ενώ αναφέρθηκε στην άμεση διεξαγωγή αντιδιαβρωτικών έργων, όπως συνέβη στην Εύβοια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επικοινωνία με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τόνισε την ανάγκη για μεγαλύτερη αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Αναφέρθηκε στην προσφορά αποζημιώσεων στους πληγέντες και τη δημιουργία προστατευτικού πλαισίου, ενώ για τον Έβρο ανακοίνωσε το “Έβρος pass” προκειμένου να ενισχυθεί ο τουρισμός στην περιοχή. Επίσης, παρουσίασε σχέδιο ανάπτυξης για τον Έβρο και τη συνεργασία με ευρωπαίους ειδικούς για τη μελέτη των αίτιων της φωτιάς στη Δαδιά και προτάσεις για την αναγέννηση του δάσους αυτού. Τέλος, επεσήμανε την αισιοδοξία που εκπέμπει η ανανέωση του δάσους μετά από δεκαετίες, εμπνευσμένος από προηγούμενες περιπτώσεις αναγέννησης.

Related posts

Κατώτατος Μισθός : Την ερχόμενη Τετάρτη θα ληφθεί η τελική απόφαση

Arcadia Spot GZ

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Arcadia Spot GZ

Παρουσίαση του Ολλανδικού Σχεδίου για τη Θεσσαλία από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment