Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Ανεργία : Ένα πρόβλημα που «Θερίζει » τους νέους και τις γυναίκες

Ανεργία

Ανεργία : Ένα πρόβλημα που «Θερίζει » τους νέους και τις γυναίκες . Παρά την ανάκαμψη στην αγορά εργασίας, υπάρχουν ακόμα σημαντικά προβλήματα. Οι νέοι, οι γυναίκες και οι χαμηλά εξιδεικευμένοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν υψηλά ποσοστά ανεργίας, και δεν έχει σημειωθεί βελτίωση στις συνθήκες εργασίας, ακόμα κι όταν υπάρχει αύξηση των θέσεων εργασίας.

Η έμφυλη ανισότητα στην αγορά εργασίας παραμένει αμετάβλητη, με το ποσοστό ανεργίας να είναι διπλάσιο από τον μέσο όρο της ΕΕ των 27 χωρών.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, αν και υπήρξε αύξηση στην απασχόληση και μείωση της ανεργίας, δεν σημειώθηκε αντίστοιχη ποιοτική βελτίωση στην αγορά εργασίας.

Η Ελλάδα έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη, με το ποσοστό απασχόλησης να είναι χαμηλότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ. Το ποσοστό ανεργίας των νέων κάτω των 25 ετών είναι πολύ υψηλό, και το ποσοστό απασχόλησης στις ηλικίες 20-64 ετών και στις γυναίκες είναι χαμηλότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ακόμα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην αγορά εργασίας, παρά την ανάκαμψη που παρατηρείται στον τομέα.

Related posts

ΔΥΠΑ : 100% επιδότηση μισθού για ανέργους στη Β. Εύβοια – Μέχρι 30/4 η προθεσμία

Arcadia Spot KP

Η αγορά εργασίας στην Ελλάδα παρουσιάζει βελτίωση με τα προγράμματα για ανέργους της ΔΥΠΑ

Arcadia Spot GZ

Έπεσε το ποσοστό της ανεργίας το μήνα Νοέμβεριο σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment