Ελλάδα Επικαιρότητα

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Γραμματικάκης

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Γραμματικάκης

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Γραμματικάκης. Ο διάσημος φυσικός Γιώργος Γραμματικάκης, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης και πρώην ευρωβουλευτής με το Ποτάμι, πέθανε σε ηλικία 84 ετών. Ο κ. Γραμματικάκης νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και απεβίωσε σήμερα, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, μετά από αναπνευστική ανεπάρκεια.

Γεννημένος στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο κ. Γραμματικάκης είχε σπουδάσει φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Imperial College του Λονδίνου. Το 1973 απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα με μια διατριβή που αναλυτικά ήταν με τίτλο “Analysis of some multiparticle final state in 10 and 6 GeV/c K-p interactions”.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, υπηρέτησε ως πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης για έξι χρόνια, από το 1990 έως το 1996. Στη συνέχεια, υπηρέτησε ως καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης από το 1982 έως το 2006, όταν και συνταξιοδοτήθηκε και τιμήθηκε με τον τίτλο του Ομότιμου Καθηγητή.

Related posts

Ελένη Κτιστάκη : Απεβίωσε σε ηλικία 59 ετών η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ.

Arcadia Spot GZ

Έφυγε από τη ζωή ο Σόιμπλεσε ηλικία

Arcadia Spot GZ

Τι έγινε σαν σήμερα 27 Δεκεμβρίου

Arcadia Spot FG

Leave a Comment