Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Αποζημειώσεις προβλέπονται στους παραγωγούς Ελαιόλαδου

Αποζημειώσεις προβλέπονται στους παραγωγούς

Αποζημειώσεις προβλέπονται στους παραγωγούς Ελαιόλαδου. Ο ερχόμενος Σεπτέμβριος φαίνεται να φέρνει σημαντικές αλλαγές για τους αγρότες, καθώς πρόκειται να γίνουν ενημερώσεις στον κανονισμό του ΕΛΓΑ (Ειδικός Λογαριασμός Γεωργικών Εισοδημάτων). Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Θεόδωρο Βασιλόπουλο, αυτές οι αλλαγές θα αφορούν σε σημαντικά θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο.

Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του ΕΛΓΑ, θα παρουσιαστεί ένα νομοσχέδιο στη Βουλή από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ). Αυτό το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει μια υποχρεωτική ασφάλιση για τους αγρότες, αλλά επίσης θα γίνει αναπροσαρμογή στα ασφάλιστρα. Ο στόχος αυτής της ανανέωσης είναι να δημιουργηθεί ένας ενημερωμένος κανονισμός που θα λαμβάνει υπόψη τις νέες προκλήσεις που προκύπτουν από τις κλιματικές αλλαγές και τις νέες απειλές για τη γεωργία.

Σχετικά με το θέμα της ακαρπίας της ελιάς, αυτό θα συζητηθεί σε μια άτυπη συνάντηση των υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα λάβει χώρα στην Κόρδοβα της Ισπανίας στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου. Αυτό το ζήτημα επηρεάζει πολλές μεσογειακές χώρες που αντιμετωπίζουν την πρόκληση της ακαρπίας της ελιάς. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο για την αποζημίωση των παραγωγών ελαιολάδου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι η νέα ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης φαίνεται να αντιλαμβάνεται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γεωργική παραγωγή και επιδιώκει λύσεις. Επίσης, αναφέρει ότι υπάρχει πρόθεση να χρησιμοποιηθούν ενισχύσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποζημίωση των παραγωγών ελιάς, αμπέλου και σταφιδιών που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικά μέτρα. Η προσπάθεια αυτή είναι να δοθούν αποζημιώσεις μέχρι το τέλος του έτους.

Related posts

Μέχρι 20 Νοέμβρη οι αιτήσεις για το πρόγραμμα της αναδιάρθρωσης αμπελώνων

Arcadia Spot GZ

Κώστας Τζιούμης: Το πρόγραμμά μας για την ενίσχυση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας

Arcadia Spot GZ

Άμεση αποζημείωση για τους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment